Guvernul va acorda pentru aproximativ 100.000 de vârstnici ajutor social în perioada stării de urgență, potrivit unui proiect adoptat luni în ședința de guvern.

Ministrul Fondurilor Europene Marcel Bolos a prezentat proiectul la inceputul sedintei, aratand ca vor fi decontane din fonduri europene mai multe masuri.

“E vorba de cei 1.000 de asistenti sociali si comunitari. Dupa discutia pe care am avut-o cu Ministerul Muncii si ii multumesc doamnei ministru ca ne-a acordat sprijin, avem o tinta de 100.000 de persoane varstnice cu varsta de peste 65 de ani care sa fie sprijiniti in aceasta perioada prin servicii sociale la domiciliu, am introdus si asistentii comunitari pentru ca daca, spre exemplu, este nevoie de administrarea unui tratament medical sau au alte probleme de sanatate pentru cei care sunt in varsta si pe patul de suferinta, sa putem sa intervenim prin intermediul asistentilor sociali si sa fim aproape in aceasta perioada de dumnealor”, a afirmat el.

Ministrul Fondurilor Europene a adaugat ca in proiectul de ordonanta sunt prevazute 170.000 de pachete de igiena corporala care sunt destinate celor care se afla in carantina, plus copiilor de la casele de copii si persoanelor varstnice din caminele de batrani, tot ca si forma de protectie sociala.

Articolul precedentȘedință de Guvern. Miniștrii aprobă banii pentru medicii care îngrijesc bolnavii de coronavirus
Articolul următorMinistrul educației, Monica Anisie dă asigurări că profesorii nu vor intra în șomaj tehnic. Situația de criză generată de coronavirus nu va afecta salariile profesorilor