Academicianul Leon Dănăilă acuză o campanie de fake news care-l vizează şi a transmis, sâmbătă, că nu a solicitat niciunui corp medical şi niciunei instituţii o proteză de şold şi nici nu este înscris pe vreo listă în vederea obţinerii unui astfel de dispozitiv, scrie News.ro.

”În ultimele zile, au fost răspândite în spaţiul public mai multe informaţii false despre starea mea de sănătate şi anumite solicitări pe care le-aş fi făcut. Dat fiind că ţin la corecta informare a publicului şi nu îmi doresc ca numele meu să fie folosit într-o campanie de fake news, ţin să fac următoarele precizări.

1. Nu am solicitat niciunui corp medical şi niciunei instituţii o proteză de şold.

2. Nu sunt înscris pe nicio listă în vederea obţinerii unui astfel de dispozitiv medical”, a scris, sâmbătă, Leon Dănăilă pe Facebook.

Academicianul le-a transmis mulţumiri tuturor celor care s-au gândit la el şi s-au oferit să-l ajute.

”Le mulţumesc pentru gândurile bune celor care şi-au anunţat disponibilitatea de a mă ajuta pentru procurarea unei proteze de şold, însă nu am o astfel de necesitate. Cu respect şi cu mulţumiri pentru cei care vor prelua acest mesaj şi vor contribui la restabilirea adevărului”, a mai scris Dănăilă.

Aflată într-o vizită, la Timişoara, Ioana Mihăilă, a fost întrebată, vineri, ce îi transmite academicianului Leon Dănăilă care aşteaptă o proteză de şold, ea declarând că are toată compasiunea şi simpatia pentru toţi pacienţii.

Mihăilă a mai fost întrebată dacă ia în calcul urgentarea celor care au nevoie de operaţii, cum este cazul academicianului Leon Dănăilă, ministrul Sănătăţii declarând că încurajează tratarea pacienţilor în funcţie de prioritatea medicală.

”Cred că fiecare pacient va fi tratat în funcţie de nivelul de urgenţă pe care afecţiunea o reprezintă, nu neaparat numele pacientului îl reprezntă. Aşa că indiferent de cine este pacientul care are nevoie de asistenţă medicală, încurajez personalul medical şi managerii să trateze aceşti pacienţi în funcţie de prioritatea medicală pe care afecţiunea o reprezintă”, a mai declarat Ioana Mihăilă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPreședintele PNL București despre candidații la conducerile CJAS-urilor: ”Şefi le-a plăcut să fie, considerau că merită, pun pariu că se cred buni”
Articolul următorMesajul președintelui Klaus Iohannis de Ziua Europei: ”Pandemia a pus la grea încercare Uniunea Europeană”