Pe 20 mai, fix acum 30 de ani, sedusi de asasinarea călăului Ceaușescu de către grupul revoluționarilor carismatici din jurul zambitorului Iliescu, comunistul cu fata umană, și vrăjiți de perspectiva ieșiri din dictatura, 85,7% dintre romani au ales FSN sa pună bazele “democrației originale”.
 
Acea zi fatidică va purta de atunci numele de Duminica Orbului! Foarte putina lumea, bănuia atunci ca regimul Iliescu avea sa reprezinte menținerea României in sfera de influența rusească, umplerea sistemului cu activisti și securiști precum și pepiniera capitalismului de tip oligarhic!
 
Ma zgârie și acum pe ureche, întrebarea retorica pusa pe un ton răgușit de bătrânul edec cu referire la noua clasa politica născuta din vechile cadre ale PCR și DSS: “ce ar fi fost ei, dacă nu as fi fost eu?”…și iata, ca la 30 de ani de la instaurarea pro moscoviților in structurile statului, întreb și eu destul de revanșard? Ce ar fi fost România fără FSN și Ion Iliescu?
 
Vom reface acest film teribil alături de cei mai onesti cronicari ai vremurilor pe care le trăim: Oana Stanciulescu, Ion M Ionita, Bogdan Comaroni, Costin Georgescu, gen Alexandru Grumaz.
Articolul precedentPreședintele Iohannis contestă amenda primită de la CNCD: Decizia este profund politică!
Articolul următorMesajul premierului Ludovic Orban cu ocazia marcării a 106 ani ani de la naşterea lui Corneliu Coposu.