Când adulții de la Educație dorm pe ei, copiii preiau inițiativa și își iau viitorul în propriile mâini:  își fac ei platformă e-learning. S-au săturat să-i mai aștepte pe șefii Educație.  Nu mai au nicio speranță din partea adulților care le decid viitorul. Așa că i-au lăsat pe politicienii din Educație cu promisiunile lor de campanie și au făcut apel către voluntari să-i ajute să învețe pe cont propriu, cu ajutorul unei platforme. Mai exact, Consiliul Elevilor cere ajutorul voluntarilor ca să pună pe picioare platforma e-learning, adică platforma pe care șefii de la Educație erau obligați prin lege să o pună pe picioare încă de acum 9 ani. Un simplu site pe care copiii să găsească lecții înregistrate, astfel încât să poată parcurge materia singuri. De ce să vadă o lecție înregistrată? Pentru că poate nu le-a mers bine conexiunea la Internet, poate au avut o problemă obiectivă și nu au putut participa la oră. Sau poate că pur și simplu nu au înțeles explicația profesorului lor și au nevoie de alte explicații. 

 

Cine ar putea să îi ajute? Profesori, activiști, elevi, studenți, oricine poate pune umărul să asigure acest conținut prețios, decisiv pentru viitorul copiilor. Aici poate fi completat formularul dacă doresc să sprijine ințiativa: https://bit.ly/3kRoUPP

 

Republica Moldova a reușit în plină pandemie să-și pună pe picioare un astfel de site. Au fost urcate pe platformă 2500 de lecții, înregistrate de 300 dintre cei mai buni profesori de la Chișinău. Acolo profesorii nu și-au pus problema ca în România că lecțiile lor nu trebuie înregistrate. Nu au cerut spor de radiații că stau pe calculator, nu au pretins declarații din partea părinților că nu sunt înregistrate lecțiile și nici nu au primit vreun spor. Pentru ei a fost un demers normal, vital pentru copii. La noi, nicio veste despre o astfel de platformă. 

 

Este revoltător câtă indolență și dispreț total le arată copiilor domnii și doamnele care primesc bani ca să ne arate an de an că nu sunt capabili. Nu sunt în stare să facă ceea ce scrie în legea Educației.  Am avut 12 miniștri ai Educației în 9 ani, de când a devenit literă de lege înființarea platfomei. Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, susține că platforma nu a fost înființată pentru că guvernele nu s-au înțeles la șpăgi cu informaticienii. Așa aud că stau lucrurile și la țară, acolo unde primarii nu mișcă nimic să nu mai țină școlile cu toaleta în curte. Suma e prea mică. Lor ce le mai rămâne? Dacă așa stau lucrurile, este clar: nu mai este nicio speranță cu actualii politicieni. Noroc că avem copiii cu inițiativă și motivați să nu-și rateze viitorul! 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMinistrul Predoiu: ”Exceptând PSD-ul, nu identific un partid în Parlament care să aibă gânduri rele pentru justiţie”
Articolul următorPreședintele Iohannis: Este inacceptabil ca în administrație ”să fie promovați oameni mediocri, fără experiență, impostori…”