Președintele PNL Brăila, consilierul județean Alexandru Dănăilă îl avertizeză pe președintele Consiliului Județean Brăila, domnul Francisk Chiriac, să ia urgent măsuri în cazul Spitalului Județean Brăila. Liberalul spune că instituția spitalicească, aflată în subordinea CJ Brăila, este total nepregătită să facă față actualei crize din sistemul de sănătate, punând personalul medical și pacienții în pericol.

Dănăilă spune că la acest moment, Spitalul Județean nu deține suficiente măști, dezinfectant, mănuși și lenjerie de pat de unică folosință.

”Din informațiile noastre, abia astăzi, la semnalele de alarmă pe care le-au tras reprezentanții personalului medical, s-au făcut cereri de achiziție pentru materiale. Secția de Asistență și Terapie Intensivă este nepregătită, nu există rezerve speciale, izolate, pentru bolnavii de coronavirus, iar angajații spitalului nu au fost instruiți. Nu există circuite speciale, nu au fost făcute simulări și nu s-a făcut o prioritizare a urgențelor. Cel mai grav este faptul că nu există echipament de protecție suficient pentru angajații spitalului, aceștia riscând să se îmbolnăvească la primul contact cu bolnavii.

Astăzi, la Secția de Boli Infecțioase au fost duse primele două cazuri de persoane suspecte de coronavirus. Dintre ele, una a fost adusă cu izoleta, conform procedurilor, de personalul de la Salvare, însă cea de a doua a fost purtată prin Spitalul Județean, într-o dovadă totală a lipsei de profesionalism și de instruire.

Cu doar 5 costume de unică folosință din stocul de Ebola și alte 20 primite astăzi de la Serviciul Județean de Ambulanță, Spitalul Județean Brăila nu poate face față unui aflux important de bolnavi. Cum ați putut întârzia până astăzi achiziția de materiale, când o lume întreagă vorbește numai despre această boală? 

Secția ATI are mai puțin de 30 de paturi cu ventilatoare, dar majoritatea sunt ocupate de alte cazuri, iar conducerea spitalului nu a organizat suplimentarea acestora și achiziția de noi ventilatoare, nu a făcut o separare a rezervelor destinate potențialelor cazuri de coronavirus de celelalte, riscând să răspândească boala către ceilalți pacienți și către personalul medical” a declarat liderul liberalilor brăileni.

Dănăilă mai spune că grav este și faptul că toată activitatea conducerii Spitalului Județean a fost blocată în concursuri de promovare pe post, în loc să ia în serios o epidemie care face ravagii în toată lumea.

”Nu e de mirare că în acest amestec de incompetență și neglijență criminală, specifică manierei în care ”performează” PSD, managerul spitalului, doamna Delia Râșnoveanu, a găsit un moment perfect pentru a pleca în concediu, cu aprobarea conducereii CJ.  

Avertizez conducerea instituției și pe președintele Consilului Județean Brăila, domnul Francisk Chiriac, să ia în serios situația actuală. Fiindcă nu mai e vorba de jocuri politice și de sforării pesediste, ci despre viețile noastre, ale tuturor”, a spus Alexandru Dănăilă.

Articolul precedentRealitatea din PNL – Florin Ivan
Articolul următorNelu Tătaru, la Realitatea PLUS: “Avem 2.500 de paturi de boli infecțioase în toată țară”