Deputatul PSD Mircea Drăghici a intrat în vizorul Agenției Naționale de Integritate (ANI), care îl acuză că nu poate justifica peste 1 milion de lei și 15 mii de euro din avere. ANI a sesizat DNA și ANAF pentru a face verificări în cazul lui Drăghici, potrivit realitateadinjustitie.net

 

”Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 1.184.547 lei și 15.600 euro, între averea dobândită și veniturile realizate de către DRĂGHICI MIRCEA GHEORGHE, Deputat în cadrul Parlamentului României, în exercitarea mandatului 2016 – 2020.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Pitești, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către DRĂGHICI MIRCEA GHEORGHE”, potrivit ANI.

DNA intră pe fir

Agenția Națională de Integritate a sesizat și Direcția Națională Anticorupție, ”cu privire la posibile indicii prinvind încălcarea dispozițiilor Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, în ceea ce privește încasarea sumei în cuantum de 313.247,04 lei reprezentând venituri din chirii, de la societăți comerciale care, la rândul lor, realizau venituri în baza contractelor de prestări servicii de la o formațiune politică.”

De asemenea, a fost sesizată ANAF, cu privire la posibile indicii privind încălcarea legislației fiscale în ceea ce privește înregistrarea contractelor de închiriere aferente perioadei 2017 – 2018, în anul 2019, respectiv după demararea cercetărilor de către Agenția Națională de Integritate, în baza cărora a încasat suma de 313.247,04 lei.

Iar ANI a trimis informații și la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, cu privire la ”posibile indicii privind încălcarea legislației în materia spălării banilor, în ceea ce privește imobilele dobândite în anul 2018 de fiicele persoanei evaluate, cu suma totală de 100.000 lei, de la bunicii acestora, care anterior, în anul 2015, le dobândiseră de la persoana evaluată și de la soția acestuia, pentru suma de 59.800 euro”.

Anul trecut, Mircea Drăghici a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi folosit în mod ilegal subvenția primită de PSD de la stat. Potrivit DNA, Drăghici ar fi cumpărat 2/3 dintr-o vilă cu banii primiți ca subvenție de PSD. Ulterior, contractul a fost anulat și banii au fost returnați.

Articolul precedentSebastian Oancea: ”Nino-nino”, Oprișan, unde-i noul spital județean promis?
Articolul următorKlaus Iohannis: Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Vrea să dea Ardealul ungurilor.