Sărbătorirea „Zilei Familiei” are anul acesta o semnificație mai specială. De fiecare dată când întâmpinăm greutăți, ne căutăm sprijinul în familia noastră pentru a trece mai ușor peste încercări. Însă, de data aceasta a venit vremea ca fiecare dintre noi să-și protejeze însăși familia la care se raportează mereu atunci când se lovește de situații dificile. Acum, cu toții, mai mult decât oricând, suntem responsabili să ne protejăm copiii, părinții și bunicii. Pe ei ne sprijinim atunci când ne este greu, acum ei se sprijină pe responsabilitatea și încrederea noastră, a declarat Florica Cherecheș, deputat PNL.

Epidemia cu noul Coronavirus ne-a obligat să ne desprindem de activitățile zilnice, pe care le consideram prioritare și să ne regândim prioritățile. Familia a redevenit în perioada de distanțare singurul reper valoric important, ea s-a transformat în singura realitate care nu poate fi pusă sub nici o formă la îndoială și care poate oferi sprijin imediat celor mai vulnerabili membri ai săi.

Organizația Femeilor Liberale (OFL) din România a fost mereu preocupată de problematica familiei și s-a adresat prin programele ei în mod special femeilor, care sunt stâlpul și sufletul oricărei familii. Prin programele de informare,  instruire, consiliere, consultații medicale și sprijin material acordat la nevoie, femeile liberale au ajutat mii de familii din toată țara și au militat continuu pentru adoptarea de măsuri și politici familiale care să armonizeze viața de familie cu cea profesională.

Femeile liberale vor continua să fie preocupate de aceste lucruri, pentru că familiile au nevoie de sprijin, pentru a se întemeia, pentru a aduce pe lume copii, în contextul crizei demografice fără precedent cu care ne confruntăm. Susținem toate politicile sociale și familiale ale guvernului liberal, de care beneficiază familiile din România sau cele care au membri ai familiei plecați în străinătate.

Din fericire, eforturile OFL, ale noastre individual, de a ne proteja familiile față de acest virus au fost dublate de sprijinul Guvernului PNL  și de cel al autorităților locale, care au impus măsuri, nu numai de distanțare fizică, dar și de protecție socială a familiei. Statul a avut grijă, și are în continuare, ca în această perioadă părinții să poată sta acasă cu copiii fără să-și piardă locurile de muncă, cei mai în vârstă pot cere sprijin autorităților locale dacă au nevoie, se pot lua în continuare rețete medicale online fără a fi necesară deplasarea la medic, iar studiile continuă de acasă fără ca anul școlar să fie pus în pericol. Acestea sunt câteva exemple care ne arată că statul a devenit mai atent și mai flexibil cu noi, cu familiile noastre.

Această zi de 15 mai a lui 2020 va trebui să ne rămână ca reper al momentului în care am început să ne revalorizăm familia. La mulți ani, familiilor din România și din întreaga lume!

Articolul precedentPrimarul PSD de la Sectorul 1 și pregătirile pentru revenirea elevilor în școli: vorbe goale, zero fapte
Articolul următorMinistrul Muncii, Violeta Alexandru, a avut o primă reacție despre protestul de vineri din fața guvernului în prima zi a stării de alertă