Ludovic Orban îi avertizează pe politicieni că și-ar asuma o răspundere uriașă dacă ar vota împotriva prelungirii stării de urgență. Premierul nu crede că vor vota impotriva, mai ales că nu pot fi ignorate părerile medicilor, ale specialiștilor.

„Cu cât avem mai putine persoane care se imbolnavesc cu atat varful epidemiei va fi mai redus si vom reveni mai usor. Limitarea raspandirii e detereminata de restrictiile masurilor impuse.

Imi pare rau ca sunt lideri care sunt mai putin maturi decat cetatenii.

Ca Guvern suntem deschisi la orice propunere. Sigur ca nu poti modifica decretul prezidential.

Pe de alta parte, ca si la instituirea starii de urgenta am incercat sa tinem cont de propuneri care pot fi bune si utile, nu de propuneri care parca sunt nascute de oameni care si-au pierdut uzul ratiunii si legatura cu realitatea.

Nu cred ca totusi vor vota impotriva decretului pentru ca si-ar asuma o raspundere uriasa.

Nu poti ignora toate punctele de vedere ale medicilor epidemiologi, a specialiștilor.

Practic, a nu vota decretul este de incetare a starii de urgenta si a oricarei masuri adoptate.  Înseamna ca practic nu va mai exista nicio limitare a deplasarilor, nici o restrictie a activitatilor culturale, sportive, economice pentru care s-au impus restrictii, deci nu mai exista din partea autoritatilor nicio posibilitate de a determina limitarea raspandirii virusului.

Eu nu cred ca cineva isi poate asuma o astfel de raspundere, mai ales ca prognozele de arata ca nu am trecut de varf, si ca vârful va fi intre 20 aprilie si 5 mai. Pana nu ai trecut de varf, orice relaxare a masurilor impuse poate sa duca la cresterea numarului de infectari”, a declarat premierul Ludovic Orban în emisiunea „Legile puterii” de la Realitatea PLUS.

Articolul precedentMateriale sanitare de protecție și dezinfectanți din producția internă ajung în spitale
Articolul următorOrban îi liniștește pe vârstnici, nu vor sta în izolare mai mult decât restul românilor