Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat luni, 28 februarie, la B1TV, că actuala criză din Ucraina poate reprezenta o șansă pentru România de a fi admisă în interiorul spațiului Schengen.

Bogdan Auresc, șeful diplomației române, a declarat că această criză a refugiaților din Ucraina poate reprezenta o oportunitate pentru aderarea României la spațiul Schengen. Declarația vine după ce comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a declarat luni că “este timpul ca România să fie membru Schengen”.

„Noi din 2011 suntem perfect pregătiți să aderăm la Schengen. Mereu Comisia Europeană a sprijinit România în acest obiectiv. Faptul că o astfel de declarație vine într-un context critic, de criză a refugiaților, arată că e nevoie de România în interiorul spațiului Schengen pentru a proteja și mai bine frontierele externe ale UE”. „Deci această criză poate să reprezinte și o oportunitate din această perspectivă a aderării la spațiul Schengen”, a precizat șeful diplomației române.

Articolul precedentRobert Sighiartău: ”Voi propune o serie de proiecte de lege menite să îi sprijine atât pe cei peste 500.000 de etnici români din Ucraina”
Articolul următorȘedință CSAT, astăzi, la Cotroceni – Klaus Iohannis, decizii în privința războiului din Ucraina