Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a făcut o serie de declarații într-un interviu acordat Times Radio.

”Împreună cu colegul meu austriac, domnul Schallenberg, am adresat o scrisoare Comisiei şi Înaltului Reprezentant Borrell, cerând un pachet consistent de asistenţă pentru Republica Moldova pentru a face faţă refugiaţilor, precum şi un posibilă nouă criză energetică şi cu alte provocări care decurg din această criză, din punct de vedere economic şi aşa mai departe”, a spus ministrul de Externe.

Bogdan Aurescu a precizat că ”este foarte important să sprijinim Republica Moldova”. ”Transnistria nu este o ţară, este doar o provincie separatistă, pe care nimeni nu o recunoaşte. Tot cu această ocazie, aş dori să reiterez sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul graniţelor sale internaţionale recunoscute”, a afirmat ministrul Aurescu.

Despre războiul din Ucraina, Bogdan Aurescu a spus că, ”până acum, peste 234.000 de cetăţeni ucraineni au trecut graniţa din Ucraina şi peste 72.000 de cetăţeni ucraineni au rămas în România, în acest moment”. ”Aproape 3.000 dintre ei au cerut deja protecţie în calitate de solicitanţi de azil”, a mai declarat ministrul, precizând că România a ajutat mai multe misiuni străine din Ucraina să-şi repatrieze personalul.

”Aşadar, suntem deschişi tuturor cetăţenilor ucraineni şi ai altor ţări să evacueze în siguranţă. Ne-am descurcat, până acum, cu această situaţie foarte dificilă, dar cifrele sunt în creştere. Vom vedea câţi dintre ei vor veni în zilele următoare”, a mai spus ministrul de Externe.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentKlaus Iohannis ți Nicolae Ciucă, vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu
Articolul următorPremierul Nicolae Ciucă: România va produce în regim de urgență pastile de iod