Prima dată m-am frecat la ochi: Scandalos! Onțanu vrea iar la Primaria Sectorului 2. Și nu e o rătăcire de-a fostului edil, proaspăt achitat că i s-a prescris dosarul de luare de mită. Nu. Onțanu a fost la un pas să ajungă fix candidatul PSD. Un partid întreg l-a văzut perfect vandabil. PSD-iștii l-au abandonat, totuși, pe ultima sută de metri pe Onțanu, ca să bage un liberal cu orgoliul rănit că un candidat USR este sprijinit de PNL la el, în sectorul care i se cuvenea. Da, încurcate căile…

 

A doua oară am zis că este o coincidență: și Piedone vrea primar. Piedone!!! Da, cel cu dosarul Colectiv. Cu avizele pentru club. Cristian Popescu, zis Piedone. Același condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare în primă instanță pentru abuz în serviciu în dosarul morții a zeci de tineri. Are coșmaruri? Are procese de conștiință? Are chef de primărie. Și el. Dar nu mai vrea la Sectorul 4. Vrea să urce la 5. Evoluează.  

 

Ușor-ușor, s-au strâns toți: Băsescu și Tăriceanu – în cursă pentru Primăria Capitalei. Petre Roman – la Consiliul General din partea PSD. Da, și-a reevaluat și Petre Roman orientările. Ce-i repugna la tinerețe, e parfum la bătrânețe. Fondator și deputat PD, apoi PNL, deschide lista lui Firea la Consiliul General din partea PSD. Câtă consecvență! Când pe stânga, când pe dreapta, după cum se-nvârte roata. 

 

Până să se încheie bâlciul candidaturilor, hop, își bagă capul în poză și primarul care nu mai este: Vanghelie. Da, Marian Vanghelie vrea și el iar la primărie. Sentimental, cum îl știm, rămâne tot cu cinci-ul. Hi 5! Altfel, garnitura nu era completă! A fi sau a nu fi iar primar? De ce îl roade iar conjugarea? Spunea odată, în fața instanței, că a început să-i placă cuvântul “pușcărie”. O fi având și alte socoteli? Zice că “a terminat tot învățământul” în mandatele sale. I-a mai scăpat totuși o “viziune”: știe ce trebuie făcut pentru “sectorul de învățământ”. Cum ce? Ce a făcut și cât a fost primar. Noi om fi uitat, profesorii – nu. Așa că poate se simt și ies la vot în septembrie, în semn de recunoștință.

 

Dacă voi nu-i mai vreți, ei vă vor. Cu tot cu dosare, condamnări, arestări sau damf de naftalină. Ei sunt trecutul și viitorul. Sună a film cu zombi de Halloween, nu a campanie electorală de toamnă? Asta nu e tot. Garnitura s-a întărit azi cu selecționata de fotbal a Gabrielei Firea. A tunat și i-a adunat. Mitică Dragomir, cu look de explorator plecat cu pluta pe Nil, face echipă în jungla de la Consiliul General, din partea PSD, cu Petre Roman și cu figurile fotbalului nostru îngropat în blaturi: Cornel Dinu, Anghel Iordănescu, Daniel Pancu.  Ce are primăria cu fotbalul? Voturi, evident! Dacă-i aduce voturi primăriței, ce mai contează! Doar nu vă închipuiți monștri sacri făcând cărare la ședințele de Consiliu! Vor sta ei cuminți în bănci, ca să ridice mâna când o vrea doamna care i-a pus pe listă? Tunși, parfumați și aliniați, la apel? Gata de figurație, evident, căci nu se pune problema să și priceapă mare lucru din ordinea de zi. Să fim serioși! Unii dintre ei nu au dat în brânci cu prezența nici ca parlamentari, darămite ca simpli consilieri!    

 

Ca o primă impresie: garnitura ne-a lăsat perplecși. Mai pe românește, cu gura căscată. Ce-i cu ei? Ce i-a apucat pe toți primăria? Cine i-a asmuțit pe toți acești zombi asupra noastră? Pe mulți dintre ei îi credeam la ladă. Lada de gunoi. Pe veci. Când colo, iată-i în frunte: mari și lați. 

 

Sigur va crește consumul de lămâie săptămânile acestea, dar să știm și noi cu ce-am greșit? De ce avem atâta marfă expirată?  Le-am dat impresia că uităm repede? Că suntem proști, dar mulți? Că nu ne pasă cine ne conduce și cum? Că nu ieșim la vot din cauza epidemiei de Covid? Ce este cu tot acest bâlci mascat? Este deprimant că de trei decenii încoace ne învârtim în jurul acelorași figuri. Triste. Pare o conspirație a …statului paralel. Doar Dragnea mai lipsește. Cine știe, poate se eliberează și el la următoarele alegeri. De la pușcărie, la Primărie. 

Brutărie, pușcărie, primărie.  

Articolul precedentEXCLUSIV – VIDEO INTERVIU MARATON cu procurorul Mircea Negulescu: primele declarații de la reținere. Alegerile, dinamitate!
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 47. World War 3 din cauza Tik-tok