O nouă dimineață în biroul guvernatorului. Cafeaua este la locul ei, pe colțul din dreapta al mesei. Secretara iar îi aduce o stivă de CV-uri: MBA in Business & Finance, London Business School, Master of Finance, PhD Financial Economics… Bleah, tot felul de gomoși! Ăștia chiar au luat-o de bună! Chiar cred că pentru ei și diplomele lor facem noi posturi la BNR! Abia am reușit să eliberez două birouri pentru Viorica și Mircea. Să văd unde-l mai înghesui și pe Petre. Și el vrea să-și bea cafeaua la BNR dimineața. I-am spus că-l trimit iar ca-n vremurile bune să țină cursuri. Dar el nu și nu! Vrea și el birou și secretară!

 

      – Adriane! (Adrian stătea la ușă și aștepta deja în picioare să-l strige domnul guvernator. De regulă, nu trec 10 minute după ce secretara intră cu cafeluța și strigă după el. Deh, sunt colaboratori vechi. Se cunosc și se-nțeleg și prin pereți, dacă e nevoie).

– Da, domnul guvernator! 

– M-a sunat… știi tu cine. E foarte deranjat că Viorica se mută la noi. Că ce-o să zică presa…ce-o să explice el când o să fie întrebat, că dă prost, că trage ponoasele pentru toate nefăcutele din țara asta… Trebuie să venim cu o strategie. 

– Contați pe mine, domnul guvernator! Știți că sunt bun la asta. Nu e nici prima, nici ultima. 

– Să le-o zici pe-aia, Adriane, cu “energia verde”, că e la modă acum. Zici și tu că facem mini-departament în departamentul pentru trecerea la Euro. Dacă întreabă jurnaliștii ce treabă are ea cu verdele, dincolo de asortat, ce le zici? 

– Ce să le zic? Că a fost la Bruxelles, atâția ani! Se pricepe, e la curent cu politicile. 

– Ha,ha! Viorica și politicile europene! Ce politică a făcut ea pe acolo, Adriane? 

– A făcut, n-a făcut, dar cafea a băut! A băut sau n-a băut? Eu zic că a băut! O cafeluță bună, la Bruxelles, nu e de colo! Să vedem cine dintre ai noștri a stat la cafele pe acolo, nu?!

– Și dacă a băut ce, Adriane?  

– Păi zicem că a băut cu Verzii, că a zâmbit cu ei. Deh, femeie finuță. Zicem că ne folosim de ea să ne deschidă uși, să ne facă lobby adică. 

– Zi ce-o fi, numai să ieși odată să le zici ceva că deja îmi zbârnâie telefonul. E toată presa călare pe mine! 

– Gata, domnul guvernator! Ies acum. Îi potolesc eu până mâine! Iar de Viorica mă ocup eu. Nu vă faceți griji, nu o să vă beți cafeaua cu ea. O iau la mine până la prânz, apoi o trimit cu șoferul meu la coafor sau la shopping, unde are ea nevoie. N-au simțit-o Liviu și Darius cât a fost șefă la guvern, n-o s-o simțiți nici dumneavoastră cât e aici consultantă!

– Așa, Adriane! Colaborăm noi și cu ea până trecem și mandatul ăsta! 

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentSCRISOARE EXPLOZIVĂ: Dragnea l-a invitat pe Trump în România, în 2017 și i-a promis un miting cu 150.000 de oameni
Articolul următorDan Motreanu a solicitat CE înființarea fondului pentru despăgubirea agricultorilor afectați de Acordul comercial UE-Mercosur