Preşedintele PNL Bucureşti Ciprian Ciucu a declarat, referitor la o posibilă retragere a sprijinului politic din partea liberalilor primarului general Nicuşor Dan, că o astfel de decizie este prematură şi un oraş ca Bucureştiul nu poate fi lăsat fără o majoritate în Consiliul General. El a mai spus că „nu au venit solicitări de la nivel naţional pentru retragerea sprijinului politic lui Nicuşor Dan în Consiliul General şi nu există o intenţie în acest sens la nivelul organizaţiei PNL Bucureşti pe care o reprezint”. 

„Strategia politică a PNL Bucureşti este decisă în cadrul Biroului Politic al PNL Bucureşti. Strategia Politică de la nivel naţional este stabilită în cadrul Biroului Politic Naţional al PNL. Nu au venit solicitări de la nivel naţional pentru retragerea sprijinului politic lui Nicuşor Dan în Consiliul General şi nu există o intenţie în acest sens la nivelul organizaţiei PNL Bucureşti pe care o reprezint. În primul rând, decizia este prematură. Din punctul meu de vedere, orice primar are nevoie de o perioadă de graţie pentru a demonstra ce poate: să gândească şi să vină cu proiecte bune, să le implementeze, să iniţieze reforme, să administreze serviciile publice. În cel de-al doilea rând,  nu poţi lăsa un oraş precum Bucureştiul fără o majoritate în Consiliul General.  Vă reamintesc, PNL are în acest moment o majoritate cu USR în Consiliul General. Nu au existat solicitări de la nivel naţional pentru a schimba majoritatea cu USR de la nivelul Consiliului General”, a afirmat, joi, Ciprian Ciucu, printr-un comunicat de presă. 

El a mai spus că ar ffi vrut ca Nicuşor Dan să fie mai atent în relaţia cu PNL Bucureşti şi mai puţin cu cea desprinsă din PNL. 

„Evident, mi-ar fi plăcut foarte mult ca dl. primar general să cultive mai atent relaţia cu PNL Bucureşti şi mai puţin cu acea mică formaţiune politică desprinsă din PNL. Până una-alta, NOI, PNL Bucureşti, suntem cei care-i votăm proiectele. Din partea mea, a avut mereu toată deschiderea şi sprijinul (s-a văzut la vot, timp de mai bine de un an!!) chiar dacă, pe alocuri, rar, mi-am mai manifestat nemulţumirea faţă de încetineala cu care se întâmplă unele lucruri. Mulţi le-au catalogat drept “atacuri”. Nu, au fost doar atenţionări legitime din partea liderului politic care îi susţine majoritatea în Bucureşti.   Cât despre retragerea sprijinului politic, dacă vom lua cândva o asemenea decizie, o veţi auzi de la mine, direct, clar, argumentat. Ignoraţi petardele şi fumigenele aruncate prin diferite publicaţi”, a adăugat Ciuc. 

Acesta a mai precizat că ar trebui alocat mai mult timp administraţiei decât politicii.  

„Acum, mergem mai departe! Avem prea multă treabă de făcut şi ar trebui să alocăm cu toţii mai mult timp administraţiei şi mai puţin politicii. Mai sunt doi ani până la alegeri, vom avea timp şi de politică. Acum, la treabă! Toate cele de mai sus sunt spuse in contextul zvonurilor şi articolelor din ultimele luni, care au luat amploare în ultimele zile, cu privire la acest subiect”, a conchis Ciucu.  

Lideri din conducerea PNL i-ar fi cerut lui Ciprian Ciucu să îi retragă sprijinul politic lui Nicuşor Dan, au afirmat surse politice citate de G4media.  

Sursa: Mediafax

Articolul precedentMinistrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja: Pe 1 octombrie va demara o caravană a digitalizării, mai ales în comunităţile mici
Articolul următorCîţu: PSD a împrumutat euro cu o dobândă de aproape 7%. Aşa arată subminarea economiei naţionale