Avocatul Ciprian Dobre, fost deputat şi fost lider al PNL Mureş, şi doctorul Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, şi-au anunţat, miercuri, candidatura la conducerea filialei judeţene şi a celei municipale a Partidului Naţional Liberal, potrivit agerpres.ro.

“În sfârşit putem să spunem că şi în filiala Mureş, la fel ca şi în Partidul Naţional Liberal, s-a creat o competiţie. Şi la Mureş vom avea o competiţie, o dezbatere, vom avea un festival al democraţiei. Ne anunţăm intenţia de a candida şi din câteva motive. Din păcate, rezultatele filialei Mureş nu au fost strălucite. Ne-am pomenit în alegerile parlamentare că PNL se bătea pe scorul de redistribuire, niciunul dintre parlamentari nu a reuşit să adune voturi pentru a lua un mandat plin. Pe când acum 7-10 ani, zâmbeam ironic atunci când unul sau altul dintre parlamentari au ajuns pe listele Senatului la redistribuire, îl numeam parlamentar de calculator. Iată că şi Mureşul a ajuns în această situaţie, de a se bate la redistribuire. Cred că prin scorul de la alegerile locale s-au pierdut primari, consilieri judeţeni şi aşa mai departe. Trebuie să punem în discuţie echipa PNL Mureş, ceea ce a lipsit a fost spiritul de echipă”, a declarat Ciprian Dobre, într-o conferinţă de presă, potrivit agerpres.ro.

Acesta a spus că în PNL Mureş a existat “mai mult o gaşcă” decât o echipă şi faptul că liberalii au fost “deliciul” presei şi al PSD în campania pentru parlamentare nu mai este nicio surpriză, mai ales că nu s-au luat măsuri în asemenea situaţii.

“E momentul să spunem stop şi că ajunge, găştii de la Mureş. Cred că a venit momentul să redevenim acea echipă care se luptă de la egal la egal cu celelalte forţe politice din judeţul Mureş, e momentul ca PNL să aibă un cuvânt în judeţul Mureş. Acestea sunt motivele pentru care am decis să candidăm şi cred într-adevăr, că îi vom câştiga din nou pe membrii PNL”, a spus Dobre.

Acesta a arătat că PNL are nevoie de un refresh şi trebuie să i se dea o nouă direcţie, iar acest fapt e dovedit şi de candidatura la şefia partidului la nivel naţional a premierului Florin Cîţu.

Doctorul Horaţiu Suciu a susţinut că decizia sa de a candida se bazează pe faptul că acest demers este unul absolut normal într-un partid constituit pe principiile valorilor democratice şi că nu este un gest făcut împotriva cuiva sau pentru cineva, ci este un demers pentru principiile care au menţinut PNL pe scena politică românească de-a lungul istoriei.

Suciu a spus că nu poate fi de acord cu ceea ce se întâmplă acum în PNL Mureş, unde se asistă la “promovarea mediocrităţii, marginalizarea oamenilor de afaceri, a intelectualilor, a artiştilor”.

“Am asistat cu tristeţe la faptul că în organizaţia noastră lucrurile nu au decurs aşa cum trebuie, vedem o descreştere permanentă a ponderii şi influenţei partidului pe plan local, vedem luări de poziţie care nu sunt în concordanţă cu principiile partidului. Nu este un demers împotriva cuiva, acest demers vine în ideea resetării de care este absolută nevoie. Este un test pentru toţi cei cu convingeri liberale. Pentru mine, PNL reprezintă cea mai importantă valoare, iubesc PNL şi voi rămâne liberal şi voi lupta pentru ca acest partid să rămână unit în jurul principiilor”, a afirmat doctorul Horaţiu Suciu.

Până acum, pentru conducerea PNL Mureş şi-a anunţat candidatura şi actualul lider, senatorul Cristian Chirteş.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentDan Motreanu: “Fonduri UE în valoare de 600 milioane euro pentru relansarea economică a Republicii Moldova”
Articolul următorLiderul UDMR spune lucrurilor pe nume: Salariile bugetarilor sunt bune, sectorul privat plânge