Premierul Florin Cîțu a declarat vineri că discuția de aseară cu liderul PSD Marcel Ciolacu a fost „una bună” și chiar dacă între cele două partide nu este totul roz, liderii dau dovadă de responsabilitate. Liderul PNL s-a arătat dezamăgit de declarația lui Dacian Cioloș care a spus că varianta Florin Cîțu premier „este o glumă”.

„A fost o discuție bună și este o discuție care pentru noi…Acum nu putem spune că este totul roz între PNL și PSD, dar ce pot să spun este că suntem responsabili. Ne uităm la cea mai bună soluție pentru PNL și pentru România. Decizia va fi luată în PNL. Dl Ciolacu a dat din discuția de ieri și spun și eu. Aseară nu s-a discutat aproape deloc despre portofolii și despre funcția de premier, dar este pe masă această variantă. Trebuie să mergem fiecare în partidul lui și să vedem dacă această variantă este acceptată de partid. Haideți să vedem și să facem un pas acum. În acest moment, mandatul pe care l-am avut eu a fost acela de a negocia atât cu USR, cât și cu PSD. Sunt dezamăgit. Am avut o discuție bună cu cei de la USR, dar ieri a fost o declarație în spațiul public și care iarăși pune sub umbră autoritatea președintelui PNL. Este complicat să negociezi cu cineva care spune despre președintele PNL că ar fi o glumă să fie premier. (…) Eu am văzut mesajele oficiale ale președintelui Iohannis. Dl președinte a spus că va începe consultările după ce se va construi o majoritate. Haideți să avem această majoritate asumată”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă va face parte din viitorul executiv, Cîțu a spus că „vom vedea”.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentIohannis: Ne regăsim într-o situaţie economică şi socială care trebuie gestionată cu maximă responsabilitate şi prudenţă
Articolul următorPSD va fi ciuma pentru PNL, nu muma!