Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, susţine că România a reuşit, împotriva criticilor şi estimărilor apocaliptice, o creştere economică în termeni reali de 0.3% faţă de trimestrul 4 din 2019” şi se aşteaptă ca agenţiile de rating şi analiştii să corecteze estimările în perioada următoare.

Cîţu afirmă că urmează luni dificile pentru economie, dar anunţă că vor fi luate toate măsurle pentru a diminua efectul crizei pandemiei asupra cetăţenilor şi firmelor. ”Pericolul cel mai mare pentru economia României şi pentru romani vine din Paralament. Proiectele populiste care reduc veniturile şi cresc cheltielile bugetare pot arunca Romania în HAOS economic”, afirmă ministrul Finanţelor.

”Urmează luni dificile pentru economia României şi pentru români. Am crescut deficitul bugetar pentru a aloca mai mulţi bani către sănătate, şomaj tehnic, plata concediilor medicale, rambursare TVA anticipat, investiţii. Iar deficitul trebuie finanţat. Doar PSD creşte taxe şi nu plăteşte facturi pentru a diminua deficitul. În acelaşi timp criza din sănătate nu s-a terminat. Totuşi, Românii trebuie să ştie că acest guvern vă lua, că şi până acum, cele mai bune măsuri pentru a minimiza efectele negative ale crizei asupra bunăstării tuturor românilor. Cifrele pentru primul trimestru arată fară niciun dubiu că am luat TOATE masurile potrivite în acel moment”,  a mai afirmat Cîţu.

Ministrul Finanţelor susţine că va continua să administreze finanţele României ”cu responsabilitate şi precauţie”.

”Banii românilor trebuie direcţionaţi în acele sectoare ale economiei unde au cel mai mare randament. În acelaşi timp în fiecare luna fac o analiză de impact pe termen mediu şi lunga a relaţiei cheltuieli bugetare/ încasări. Dar, pericolul cel mai mare pentru economia României şi pentru romani vine din Paralament. Proiectele populiste care reduc veniturile şi cresc cheltielile bugetare pot arunca Romania în HAOS economic. Acest lucru trebuie să se oprească”, a încheiat Cîţu.

 

Articolul precedentCîțu: România a reuşit, împotriva criticilor şi estimărilor apocaliptice, o creştere economică în termeni reali
Articolul următorMinistrul Sanatatii, Nelu Tataru: Se poate ajunge la reintroducerea stării de urgenţă