Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, duminică dimineaţă, după decizia referitoare la eliminarea unor bănci ruseşti din Sistemul SWIFT, că ar fi trebuit eliminate toate băncile, iar măsurile trebuie implementate urgent de către toate ţările.

”În sfârşit a fost luată decizia ca o parte dintre băncile ruseşti să fie excluse din SWIFT. Ar trebui ca toate să fie excluse”, a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.  

Acesta apreciază că este foarte important faptul că Banca Naţională a Rusiei nu mai are acces la activele sale din străinătate. 

”DAR, pentru a avea afect aceste măsuri, trebuie implementate de fiecare ţară în parte URGENT.  Este partea cea mai importantă. Identificarea tuturor surselor de finanţare care ajung la Moscova şi blocate. România trebuie să implementeze rapid aceste măsuri şi să blocheze orice sursă de finanţare, mai ales de la buget, pentru companiile deţinute de ruşi”, a mai scris liderul PNL.  

Ţările occidentale au adoptat un nou set de sancţiuni împotriva Moscovei după invazia Ucrainei, în special prin decizia de a exclude numeroase bănci ruseşti din platforma interbancară Swift. De asemenea, s-au impus restricţii asupra activelor Băncii Centrale a Rusiei

 

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentAndrew Noble, ambasadorul Marii Britanii, vizită în Punctul de trecere Siret
Articolul următorEchipa Autovortex la concursul de robotică de la Sankt Petersburg: Ne-au pus să dăm jos steagul României de pe stand și de pe robot