„Continuăm să acordăm sprijinul necesar domeniului agricol. Am aprobat în ședința de astăzi două hotărâri prin care oferim un sprijin de 45 de milioane de lei pentru agricultorii români, producători din sectorul vegetal.

Un subiect de mare interes pentru fermierii români îl reprezintă, de asemenea, propunerile de la nivelul Comisiei Europene pentru compensarea efectelor produse de tranzitul și importul de cereale din Ucraina. Fondurile care vor reveni României sunt de aproximativ 30 de milioane de euro, la care adăugăm sumele pe care guvernul deja le-a aprobat pentru compensarea fermierilor afectați de conflictul din Ucraina – și vorbim, astfel, de o susținere de aproximativ 50 de milioane de euro pentru cultivatorii români de cereale.

Tot în ședința de astăzi, am discutat despre măsurile necesare pentru susținerea industriei laptelui și despre stadiul programului agreat cu procesatorii și retailerii pentru reducerea prețului laptelui. Sub coordonarea Ministerului Agriculturii și cu sprijinul acordat de Consiliul Concurenței, acest demers facilitează scăderea prețului la raft al laptelui, un produs de primă necesitate pentru consumatori”, a transmis Nicolae Ciucă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLucian Bode: Președintele PNL este o opțiune pentru a candida la funcția de președinte al României. PNL e capabil să guverneze, e capabil sa candideze pe liste proprii
Articolul următorPrim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu: Ultimul lucru pe care mi-l doresc este să avem liste comune cu PSD