Următoarea criză în Coaliție are cele mai mari șanse să vină de la ministerul condus cu ranga de Cătălin Drulă. 

 

În primul rând pentru că Drulă este ministrul care a testat la maximum nervii premierului, când l-a numit “zombi politic”. Este greu de trecut cu vederea sau de iertat atâta insolență. 

 

În plus, ministrul Drulă este pe punctul de a deveni megastarul USR-Plus, prezidențiabilul din 2024, liderul care ar avea potențial să țâșnească spectaculos și să-i lase în urmă pe politicienii zaharisiți de care s-a plicitisit demult electoratul relativ tânăr, dornic de schimbare și progres. Ca să-și întărească imaginea de politician intransigent și curajos, este condamnat să-l provoace pe șeful haitei din curtea Palatului Victoria, pe premier. 

 

Dacă va fi dat afară, va fi de două ori benefic pentru imaginea lui Drulă. O dată pentru că va capitaliza simpatia electoratului dornic de gladiatori care ridică arena în picioare. În al doilea rând pentru că va fi scutit de decontarea previzibilelor nerealizări din fruntea ministerului Transporturilor. 

 

Niciun ministru nu a ieșit cu fruntea sus din funcție, cu o realizare clară, pe care să o arate la lumina zilei. Toți au tăiat panglici fără număr pe câte o bucată de drum mai mult sau mai puțin circulabil. Niciunul nu a putut să finalizeze cap coadă ceva. Principalul motiv, evident, a fost timpul scurt petrecut în mandat. Am avut în ultimii 30 de ani aproape 30 de ministri ai Transporturilor, chiar și câte trei-patru ministri numiți într-un singur an. 

 

Prin urmare, armistițiul dintre PNL și USR-Plus are toate șansele să fie spart de principalul challenger al premierului pentru poziția de șef al haitei. Mârâielile se vor auzi curând și încăierarea este o chestiune de timp. 

 

Deocamdată, premierul Cîțu a ieșit întărit din criză. Le-a arătat celor de la USR-Plus cine este șeful. Un petic de hârtie pe care scrie că premierul trebuie să ceară voie de la Barna când mai dă afară pe careva din guvern este o glumă bună. De fapt, este un simplu pretext pentru ieșirea din criză. Imaginea șifonată a celor de la USR-Plus rămâne. Florin Cîțu pare genul imprevizibil, impulsiv și cei de la USR-Plus au înțeles că nu este cazul să întindă coarda, cu atât mai mult cu cât premierul are și sprijinul PNL, și sprijinul președintelui Iohannis. 

 

Barna, Cioloș și restul celor de la USR-Plus par acum mielușei în curtea Guvernului. Primul care va îndrăzni să mârâie la Cîțu se va detașa de plutonul pretendenților la poziția de lider al formațiunii.  Drulă stă cu ranga la picior. Întrebarea este până când.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPitești, Onești, Caracal, Secția 16: cât putregai există în Ministerul de Interne? Culisele statului paralel, ora 18:00
Articolul următorNoi REGULI pentru plecarea în străinătate a sezonierilor români