O delegație a Congresului SUA, condusă de Stephen Lynch din Camera Reprezentanților, alături de secretarul de stat Simona Cojocaru și Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării au vizitat Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Discuţiile s-au axat pe analiza situaţiei regionale de securitate, precum şi pe relaţiile de cooperare politico-militară, atât din perspectiva parteneriatului strategic, cât şi în format aliat. Totodată, oficialii români şi americani au discutat despre acţiunile de consolidare a posturii de descurajare şi apărare pe flancul estic, precum şi despre angajamentul substanţial al SUA.

Congresmanul Stephen Lynch şi-a exprimat aprecierea pentru sprijinul acordat de România trupelor americane şi a reiterat angajamentul puternic al SUA pentru apărarea flancului estic şi a României.

“Întrevederea cu congresmenii americani a fost un bun prilej pentru a le transmite că suplimentarea forțelor în statele de pe flancul estic al Alianței reprezintă un mesaj puternic al determinării Statelor Unite ale Americii pentru apărarea colectivă. Eforturile defensive în Europa demonstrează trăinicia legăturii transatlantice dintre aliați,” a declarant Daniel Petrescu.

Sursa foto Facebook/Daniel Petrescu

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentFlorin Cîțu, declarații acide la adresa PSD: ”Dacă tot ceea ce spune ministrul Muncii nu se întâmplă, înseamnă că îi amăgeşte pe români şi este cea mai mare crimă”
Articolul următorSenator: Soluții pentru reducerea zgomotului în orașe și creșterea performanței energetice în blocuri