Consilierii locali PNL au anunțat că au inițiat două proiecte de hotărâre pentru soluționarea crizei apei calde de la Ploiești. „Criza apei calde din Ploiești trebuie să înceteze!”, arată liberalii, care au precizat că una dintre propuneri vizează înființarea unei societăți comerciale (Termo Ploiești) „care să poată prelua în regim de urgenţă activitatea de producere a agentului termic”.

Furnizarea apei calde a fost sistată la Ploiești începând cu 1 august. Consilierii locali PNL au anunțat, miercuri, două propuneri pentru soluționarea crizei apei calde. Este vorba despre înființarea unei societăți comerciale care să să poată prelua în regim de urgenţă activitatea de producere a agentului termic, dat și preluarea, în patrimoniul Primăriei Ploiești, a CET Brazi și a rețelei primare.

Comunicat consilieri locali PNL

„CRIZA APEI CALDE DIN PLOIEŞTI TREBUIE SĂ ÎNCETEZE !

Grupul consilierilor locali PNL consideră că trebuie depăşită etapa declaraţiilor politice ale Executivului ploieştean, fiind nevoie de acţiune şi decizie responsabilă! Ne aflăm într-un moment de criză fără precedent pentru oraşul nostru şi considerăm că doar printr-o decizie curajoasă şi de asumare administrativă putem să depăşim această situaţie.

Astfel, astăzi, consilierii locali PNL, alături de consilieri ai USR, PSD, Pro România şi ALDE, au iniţiat un proiect de hotărâre pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale (Termo- Ploieşti) care să poată prelua în regim de urgenţă activitatea de producere a agentului termic (pentru apa caldă şi căldura în cele peste 60.000 de apartamente din Ploieşti racordate la sistemul centralizat).

De asemenea, consilierii PNL au iniţiat proiectul de HCL prin care solicită Consiliului Judeţean predarea  CET-ului Brazi şi a reţelei primare de transport a agentului termic, astfel încât întregul sistem- de la producţia agentului termic, la distribuţie şi până la punctele termice de cartier- să se afle în patrimoniul Primăriei Municipiului Ploieşti.

Ambele proiecte de HCL vor fi supuse votului Consiliului Local convocat în şedinţă extraordinară pentru data de 25 august, ora 16.00 .

 

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentPNL Teleorman: Prin programul “Învățare remedială”, se vor asigura șanse egale pentru elevii cu dificultăți de învățare
Articolul următorMinistrul Energiei: Facturile vor rămâne plafonate până la 31 martie. Vom suprataxa întregul lanţ din energie