Astăzi dimineață a avut loc ședința ordinară a CLM Brăila. La punctul ”Alte Probleme” consilierul PNL Laurențiu a ridicat problema reprezentării tuturor formațiunilor politice din CLM în AGA la societățile din subordinea CLM. Acesta susține că prin faptul că la Brăila, profitând de majoritatea pe care o are în CLM, și-a impus reprezentanți în toate AGA, încălcând prevederile art. 131 din Codul Administrativ.

”Vreau să aduc în discuție un subiect sensibil dar foarte important pentru buna desfășurare și în deplină legalitate a activității Consiliului Local conform Codului Administrativ și prevederilor acestuia.

Codul Administrativ al României stabilește la art.131 că numirea consilierilor locali în Adunările Generale ale Acționarilor (AGA) din societățile comerciale subordonate primăriei se face ținănd cont de respectarea regimului incompatibilităților aplicabil și (atenție) a CONFIGURAȚIEI POLITICE de la ultimele alegeri locale.

Cu alte cuvinte reprezentanți ai tuturor partidelor din Consiliul Local trebuie să facă parte din aceste structuri.

Litera și spiritul Codului Administrativ stabilesc limpede și fără echivoc că toți aleșii cetățenilor, conform rezultatelor la alegeri, trebuie să facă parte din Adunările Generale ale Acționarilor a acestor companii. Vă propun să respectăm ad litteram prevederile art.131 din Codul Administrativ, să luați act de ceea ce v-am spus acum și să revenim asupra Hotărârilor din 29.10.2020 și din 13.11.2020 prin care s-au stabilit  reprezentanții de drept în aceste consilii de administrație” a spus Laurențiu Coman în ședința CLM.

Coman a dat și un exemplu în acest sens, situația de la Piatra Neamț, acolo unde PSD  nu a fost inclus în calcule pentru a reprezenta CLM în Adunarile Generale ale Actionarilor (AGA) din firmele primariei. După o intervenție a unui consilier PSD, la Piatra Neamț proiectele de hotărâre prin care au fost stabiliți reprezentanții CLM în AGA a fost modificat și au fost incluși și reprezentanți ai PSD în AGA. 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentMinistrul Turcan, după ce a liniștit apele pe Valea Jiului: Acordul semnat cu reprezentanții minerilor, respectat
Articolul următorLucian Bode despre protestele sindicatelor din Poliție: ”O manifestare ce nu face cinste polițiștilor”