Consilierul județean PNL, Marian Sîrbu, a adus în atenția colegilor din CJ că în urmă cu aproximativ o lună de zile la Secția Chirurgie I de la Corpul A al Spitalului Județean de Urgență Brăila a avut loc o bătaie între două asistente medicale. Marian Sîrbu a declarat că pe lângă faptul că această faptă este de o gravitate de neimaginat, care au dus la situația să se bată asistentele în spital, mai grav este faptul că victima ar fi amenințată să-și retrage plângerea. 

„Am niște informații că la Secția de Chirurgie I din cadrul Corpului A al Spitalului Județean s-a transformat așa, într-un ring de box, în care o asistentă bate o altă asistentă și victima este după aceea chemată și de către asistentul șef de secție și de către directorul medical al spitalului și tot  acea asistentă este amenințată să-și retragă plângerea, ceva de genul. Unde am ajuns? Ce se întâmplă în spitalul ala? Acolo fiecare face chiar ce vrea, că are spatele mai mare unul decât altul?” a spus consilierul PNL, Marian Sîrbu.

Președintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), a răspuns că știe că în momentul de față la Spitalul Județean există o Comisie de disciplină care este legal constituită și trebuie să-și facă datoria.

”O să analizeze împreună cu directorul medical, cu directorul de îngrijiri – că fac parte din această Comisie -, să vedem ce s-a întâmplat acolo, cine sunt vinovații și să-i tragă la răspundere”, a spus Chiriac.

Directorul Spitalului Județean, Delia Râșnoveanu, a precizat că în această perioadă Comisia de disciplină nu se poate întruni decât pentru a discuta numai cazurile ultraurgente, online. Managerul spitalului a spus că are cunoștință de acest caz și urmează peste două săptămâni să ia toate cazurile.

„Și eu am aflat cu stupoare. Nu pot să cred că o victimă este chemată de asistentul șef de secție și amenințată, asistent șef de secție care nu a amenințat numai respectiva asistentă, a amenințat majoritatea corpului de asistente din cadrul secției de Chirurgie că „îi termină el până iese la pensie». Am înțeles că mai are câteva luni până iese la pensie. Nu știu ce spate are el acolo, dar are un spate greu… la fel ca și asistenta care este agresoare care, din câte am înțeles eu, a fost plimbată prin mai multe secții și corpuri ale Spitalului Județean, că ar avea și anumite probleme cu niște substanțe din astea mai puternice… Nu știu dacă e glumă sau e bârfă, dar vă rog frumos să luați toate măsurile care se impun. Nu se poate să ajungem într-un asemenea hal, într-o astfel de instituție!”, a mai spus consilierul Marian Sîrbu.

„În momentul în care lucrurile vor intra în normalitate și se vor ridica restricțiile, Comisia de disciplină își face datoria. Eu vă spun că toate cadrele medicale ar trebui în primul rând să se gândească la actul medical și nu la chestii de genul ăsta, de a sări la bătaie. Facem acum anchetă la spital să vedem cine s-a bătut… “, a spus Chiriac, care a spus că o roagă pe doamna manager să informeze plenul Consiliului Județean despre deizia pe care o va lua Comisia de Disciplină în legătură cu acest caz.

Articolul precedentMara Mareș, șef TNL: Este esențial să fim alături de mediul de afaceri
Articolul următorCreșele și grădinițele rămân închise până la jumătatea lunii iunie