Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi a declarat, joi, că el personal crede că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, despre care prim-vicepreședintele PNL Rareş Bogdan spunea că ar fi trebuit să i se ceară demisia pentru modul în care a gestionat certificatul verde şi declaraţiile recente, ştie ce are de făcut şi înţelege, mai mult decât alţii, fenomenul medical.

”Eu, personal cred că ministrul Sănătăţii face treabă bună. Nu este în acest moment un motiv să plece din funcţia de ministru al Sănătăţii, ştie ce are de făcut, înţelege mai mult decât alţii fenomenul medical şi are şi autoritatea funcţiei”, a afirmat Cristian Buşoi.

El a precizat că, din evaluarea sa, trebuie să te uiţi şi la ce alternative ai. ”Nu văd ca ministrul să plece, e un om care ştie bine ce are de făcut”, a afirmat el.

Despre tensiunile din coaliţia de guvernare, Buşoi a afirmat că ştia de la început că nu va fi o coaliţie uşoară. ”Sunt lucruri care trebuie reglate”, a precizat europarlamentarul PNL, afirmând că ar fi bine să fie rezolvate aceste probleme pe care românii le aşteaptă rezolvate, şi să se comunice lucrurile pozitive şi nemulţumirile să fie ţinute în interior.

Potrivit lui Cristian Buşoi, PNL nu este captiv faţă de PSD.

„Avem premierul, care e membru PNL şi ministere importante, într-adevăr, sunt anumite situaţii în care miniştrii PSD comunică mai intens, şi pe criza energiei am putut percepe o anumită încercare a partenerilor noştri de a duce responsabilitatea total către zona PNL, poate şi pentru că ministrul Energiei este de la PNL, însă măsurile în vigoare care vor fi îmbunătăţite au fost votate aproape în unanimitate, de toate partidele din Parlament, înainte ca formal această coaliţie să existe”, a mai spus Buşoi.

Întrebat cine din PNL ar putea fi locomotivă pentru alegerile prezidenţiale din 2024, Buşoi i-a nominalizat pe Nicolae Ciucă, Florin Cîţu, Emil Boc, Rareş Bogdan sau Ilie Bolojan, dacă îşi doreşte.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, afirma, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în chestiunea certificatului verde, ”a jucat cu ochii la sondaje şi nu cu ochii la sănătatea românilor”.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLege| Gospodăria țărănească va putea fi scutită de plata impozitului pe terenuri și clădiri
Articolul următorPropunere legislativa a deputatului PNL Sebastian Burduja: ”Liderii de sindicat nu vor mai putea fi membri de partid”