Gheorghe Flutur, reprezentantul PNL la negocierile cu PSD, susține că cele două partide au unele puncte de vedere diferite. Cele mai multe neînțelegeri sunt pe domeniul fiscal-economic, spune Flutur.

Echipele PNL și PSD al lucrat încă de dimineață „la punerea de acord a celor trei programe de guvernare”, a dezvăluit reprezentantul PNL. Până seara au fost parcurse zece domenii, a precizat liberalul.

„Până acum am parcurs zece domenii… Dimineață a fost domeniul fiscal economic… sunt lucruri la care ne înțelegem, sunt lucruri la care nu ne înțelegem”, a spus Gheorghe Flutur.

Neînțelegerile sunt în special în ceea ce privește cota unică pe care liberalii nu doresc să o schimbe. „Vor mai avea loc discuții pentru clarificarea avantajelor”, a mai spus Flutur.

„Dacă ai o valoare mai mare nu e un delict și eu te sancționez că tu ai ajuns să ai acea valoare mai mare dacă tu ai fost mai harnic și ai avut noaptea mai scurtă. Adică noi, liberalii, nu vrem să sancționăm din punctul ăsta de vedere cel care capitalizează. Sigur, aici fiecare poate să spună ce crede, dar eu cred că noi trebuie să fim foarte sinceri cu electoratul – noi trebuie să încurajăm acumularea cinstită de capital”, a explicat Gheorghe Flutur.

El spune că i-a întrebat pe social-democrați care este impactul financiar al impozitării progresive.

„Încă nu au o simulare. Nu cred că trebuie să rămânem înțepeniți la niște proiecte… Egalitarismul a fost în comunism și nu a dat rezultate”, a punctat prim-vicepreședintele PNL.

Tot miercuri, liberalii și social democrații au discutat despre domeniile justiție, interne, apărare și externe.

Pe lista echipelor de negociatori, joi vor fi domeniile muncă, sănătate, cultură, mediul de afaceri și învățământ. PNL și PSD încearcă să-și armonizeze programele astfel încât să poată forma o alianță de guvernare.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPrefectul Daniel Țiclea: În ultimele zile activitatea Serviciului Judeţean de Ambulanţă a intrat în normalitate
Articolul următorVineri ar putea fi ultima zi a lui Orban în PNL. Cîțu: ”Vom discuta declarațiile domnului Ludovic Orban din spațiul public”