Florin Cîțu aleargă în campania internă pentru președinția Partidului Național Liberal mult mai mult decât a făcut-o în toate campaniile electorale care l-au propulsat de două în funcția de senator al României. Cu toate că pare mai nou un atlet politic desăvârșit, zilnic Cîțu mai aruncă câte o bombă care, precum o grenadă aruncată de un soldat novice, cade extrem de periculos lângă camarazii lui.

Florin Cîțu a reușit să își ostilizeze încă o echipă din interiorul PNL: breasla primarilor. Cu aroganța cu care ne-a obișnuit în această campanie prim-ministrul „absent” din funcție îi răspunde unui jurnalist: „să știți că primarii reprezintă doar un vehicul prin care noi dezvoltăm comunitățile”. Această replică tăioasă doare și dacă nu ești primar. Dar dacă ești primar, acolo la tine în satul tău natal, undei ai luptat om cu om să îți convingi consătenii că tu ești cel mai gospodar și cel mai potrivit pentru dezvoltarea localității, și auzi o astfel de replică din partea unui prim-ministru care ar trebui să îți fie partener, nu vătaf, cum te-ai simți?

Există certitudinea științifică că primarilor PNL (și nu numai) nu le-a picat prea bine această afirmație. Nu poți să te așezi pe un piedestal de unde să ai impresia că tu arunci cu banii către cei de sub tine, tratându-i zeflemitor tocmai pe cei care dezvoltă cel mai vizibil România. Dar Florin Cîțu ignoră acest lucru și își tratează în primul rând colegii de partid cu o notă de superioritate, în fond fără nicio fundamentare validă.

De ce a greșit politic Cîțu când i-a numit pe primari vehicule cu care ei (n.r. guvernul) dezvoltă comunitățile?

În primul rând pentru că primarii sunt cei care au făcut posibil ca el să fie Senator și astăzi Prim-ministru. Deși trăiește afumat de gândurile că pe el îl iubește poporul și de aceea a ajuns atât de sus într-o funcție publică, Florin Cîțu uită că succesul Partidului Național Liberal la ultimele alegeri se datorează exclusiv primarilor și îndeosebi activului de partid de la bază mișcat de primari.

În al doilea rând pentru că primarii sunt cei mai iubiți oameni la nivel local și pot înclina cel mai ușor balanța politică. Forța aleșilor locali este mult mai mare decât pare din fotoliul de la Palatul Victoria. Ca prim-ministru azi ești, mâine nu mai ești. Ca primar însă, mandatul pe care ți-l oferă cetățenii prin vot liber și democratic este de 4 ani, iar istoria ne-a arătat că în România primarii stau și câte 5-6 mandate timp în care ajung aproape să se confunde în totalitate cu comunitatea pe care o conduc.

În al treilea rând pentru că primarii nu sunt sclavii guvernului. Astăzi un primar bun poate dezvolta o comunitate și fără fonduri guvernamentale extra pentru că există fondurile europene, iar dacă reușește să atragă și un mare jucător privat în UAT-ul lui atunci dependența de Guvern se reduce considerabil.

Deși campania internă din PNL este foarte intensă, pare că Florin Cîțu nu are experiența necesară pentru a duce această bătălie până la capăt. Cu cât obosește mai mult cu atât aruncă mai multe bombe ca aceasta care într-un final nu vor avea decât un singur rezultat: câștigarea unui nou mandat de către Ludovic Orban.

Sursa: stiripesurse.ro

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCe cred românii despre lupta internă din PNL și cui dau cele mai multe șanse la șefia partidului
Articolul următorPeste 37 milioane euro din PNDR 2020 prin AFIR de la sfârșitul lunii iulie pentru grupurile de producători și asigurarea producției agricole