Premierul desemnat, Florin Cîțu, s-a retras înainte de votul de învestitură din Parlament. În această situație Ludovic Orban va ramane premier interimar iar președintele Klaus Iohannis va chema, din nou, partidele politice la Cotroceni și va face o nouă propunere de premier. În cursul zilei de astăzi, președintele va face o declarație de presă.

Administrația Prezidențială anunță că Florin Cîțu și-a depus mandatul.„Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”, se arată într-un comunicat de presă.

La această ora, Ludovic Orban discută cu mai mulți apropiați în legătură cu deciziile care urmează să fie luate.

Retragerea lui Florin Cîțu ar veni pe fondul crizei coronavirusului și în contextul în care alegerile anticipate par imposibil de organizat, motiv pentru care următoarea propunerea de premier va fi una care trebuie să adune o majoritate, astfel încât să fie învestit un guvern până la alegerile parlamentare la termen, de la finalul anului.

Înaintea ședinței de plen se contura deja o majoritate care să asigure învestirea Guvernului Cîțu, după ce PNL, USR, UDMR, ALDE, PMP și Pro România au anunțat că vor vota învestirea guvernului. 

Ședința de plen în care ar fi trebuit dat votul pentru Guvernul Cîțu era programată joi, de la ora 16. Liderii mai multor partide, printre care Pro România, ALDE, PMP sau USR au anunțat că votează guvernul astfel încât să poată gestiona criză un guvern plin. 

Articolul precedentPavel Popescu, la Realitatea PLUS: “Cea mai puternică armă împotriva răspândirii COVID-19 este comportamentul cetățeanului”
Articolul următorPNL în derivă!