După ce cabinetul și programul de guvernare propuse de premierul desemnat, Dacian Cioloș, nu au primit votul de încredere al Parlamentului pentru formarea unui guvern minoritar, Dacian Cioloș își schimbă cu ușurință părerea.

Deși fostul premier desemnat de Președintele Klaus Iohannis susținea constant în spațiul public că este „determinat” să pună capăt crizei politice, a doua zi după ce Guvernul Cioloș a fost respins în Parlament cu un număr record de voturi, același Dacian Cioloș respingea ideea unui guvern minoritar dacă e format de alții.

Pe 20 octombrie, Dacian Cioloș pleda în Parlament înainte de votul de învestire pentru un guvern minoritar USR: „E o situație dificilă, unde e complicat de construit majorități. Însă țara are nevoie de un guvern rapid”.

La doar o zi distanță, pe 21 octombrie, același Dacian Cioloș a respins ideea unui guvern minoritar dacă e format de alții: „E nevoie de un guvern cu puteri depline care să aibă majoritate în Parlament, ca să poată lua decizii. Un guvern minoritar nu poate face asta. Nu putem susține un guvern minoritar câtă vreme e posibilitatea de a construi o majoritate în jurul unui program”.

„Dublul standard este la fel de evident când USR susține că nu poate vota un guvern minoritar de criză, când tocmai acesta trebuie să fie argumentul suprem – criza, care obligă toate partidele la responsabilitate. Din punctul nostru de vedere, dacă asta ar fi fost soluția pentru România, un guvern minoritar şi un program de criză, acest lucru putea fi deja decis în urmă cu o săptămână, că noi am făcut o propunere în Parlament”, motivează Dacian Cioloș refuzul unui dialog cu PNL.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentFlorin Cîțu insistă pentru un guvern minoritar PNL-UDMR
Articolul următorȘedință de urgență la PNL. Liberalii au votat pentru un armistițiu politic