Vicepremierul Dan Barna a vorbit, marţi seară, despre demisia lui Vlad Voiculescu, pecizînd că acesta ar fi cel mai simplu lucru, însă ”România este într-un război cu pandemia” şi cel mai laş lucru de făcut într-un război este să fugi. Barna afirmă că nu poate susţine ideea că oricune din Guvern, după trei luni ar trebui să plece acasă.

Dan Barna a fost întrebat, marţi seară, la TVR 1, cum se face că România nu mai are răspunzători morali care să-şi dea demisia după tragedii ca cea de la Spitalul Victor Babeş şi a declarat: ”La fiecare dintre aceste situaţii trebuie văzută responsabilitatea directă şi ce s-a întâmplat. Situaţia de aseară (…) suntem deocamdată în prezumţia unei defecţiuni tehnice, vom vedea urmarea anchetei, neexcluzându-se eroarea umană”.

Acesta a precizat că ”e logic să tragi concluzii după finalizarea unei anchete”.

”Aşa, declarativ, de impresie artistică, e foarte uşor”, a afirmat Barna.

”În momentul acesta cel mai simplu este să fugim. România este astăzi într-un război, un război cu pandemia. După ce o să depăşim această etapă (…) şi revenim la o societate normală putem vorbi şi de politică, şi de demisii, şi de alte lcururi. Astăzi suntem într-un răzoi. Cel mai laş într-un război este să-ţi pui palma la spinare şi să pleci acasă, să fugi. Ideea că oricine din acest Guvern, după trei luni, în care abia a început să facă lucruri, trebuie trimis acasă, nu pot să o susţin”, a adăugat vicepremierul.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentMinistrul Raluca Turcan: ”Am introdus o nouă obligaţie care îi revine angajatorului-să informeze salariatul cu privire la obligaţia de a adera la un fond de pensii privat”
Articolul următorKelemen Hunor: ”De fapt, suntem cinci în coaliţie, nu suntem trei, fiindcă USR-PLUS înseamnă două partide, în PNL mai există nucleul PDL-ului”