Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, liberalul Dan Vîlceanu, a anunțat că guvernul n-a discutat propunerea avansată de PSD, de eliminare a TVA pentru alimentele de bază și că nici nu i se pare viabilă, pentru că ar încălca reglementări europene și ar putea atrage sancțiuni.

„Nu am avut o discuție în Guvern legată de TVA zero la alimentele de bază. Este o măsură care, cel puțin la momentul ăsta, contravine Directivei privind TVA. O să putem discuta orice, dar să ai o reglementare care contravine unei directive, asta înseamnă infringement,” a declarat Vîlceanu.

Există oricând instrumentul de a plafona prețul și de a interveni în piață la modul acesta, ceea ce nu e tocmai ideea unei piețe liber. În momentul în care prețul cu care produci este mai mare decât prețul cu care poți să vinzi, evident nu vei mai avea niciun fel de motivație să produci produsul respectiv”,  a mai afirmat ministrul liberal.
 
Anunțul lui Vîlceanu vine ca o replică la propunerea făcută chiar de liderul PSD Marcel Ciolacu privind eliminarea TVA la alimente în această perioadă grea, din punct de vedwre financiar, mai ales pentru categoriile defavorizate. Liderul social-democrat a invocat măsuri similiare ce vor fi luate de Ungaria si Polonia.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPurtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe: ”Strategia Ministerului Sănătății în fața unei crizei sanitare nu este să ne bazăm pe noroc”
Articolul următorDeputatul PNL Gheorghe Pecingina cere comisie parlamentară pentru a ancheta ANRE în scandalul facturilor la energie