Propunerea privind sancționarea mai dură și impunerea unor noi restricții pentru parlamentarii cu un comportament agresiv a primit aviz favorabil și va ajunge miercuri, la votul final, în plenul Camerei Deputaților. Modificările au fost propuse după incidentul care l-a avut protagonist pe liderul AUR George Simion. 

Potrivit proiectului de modificare a regulamentului, parlamentarii nu vor mai avea voie să transmită în direct sau să înregistreze ședințele Camerei, sancțiunea fiind suspendarea ședinței până la evacuarea deputatului din sală

De asemenea, abateri precum afișarea de bannere în sala de plen sau în comisii, violență fizică sau verbală față de alți parlamentari sau utilizarea cartelei de vot a altui deputat vor fi sancționate cu diminuarea salariului cu 50% pentru 6 luni și reducerea duratei intervențiilor în plen la doar 10 secunde, pe o perioadă de 3 luni, potrivit Realitatea Plus.

În cazul în care grupuri parlamentare în ansamblu se manifestă agresiv se propune retragerea angajaților grupului și a mașinilor pentru 6 luni, precum și prezentarea lor la un “panou al rușinii”, instalat la Palatul Parlamentului. Sancțiunile aplicate vor afișate pe site-ul Camerei Deputaților, pe toată durata mandatului, potrivit proiectului de modificare a regulamentului. 

George Simion, citat la Parchet după agresarea lui Virgil Popescu – ANCHETĂ amplă după scandalul din Parlament

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCîţu: Cei care au venit cu noi în coaliţie să se hotărască dacă vor în echipă sau în opoziţie
Articolul următorFostul prefect liberal Florin Dobrescu atrage atenția că 4 din cele 5 pavilioane ale Spitalului Județean Brăila nu au autorizație de securitate la incendiu