Deputatul PNL Alexandru Muraru susține că scoaterea AUR în afara legii “ar fi o acțiune sanitară, perfect democratică”. Mai mult, liberalul a acuzat USR că ar fi principala vinovată pentru creșterea uriașă în sondaje a partidului condus de George Simion și Claudiu Târziu.

Într-un interviul acordat Euractiv, Alexandru Muraru a afirmat AUR reprezintă “o amenințare directă în stilul extremismelor de dreapta din urmă cu un secol”, iar instituțiile de resort, Poliția și Jandarmeria, ar trebui să înțeleagă că liderul George Simion “va forța, va apăsa pedala violenței tot mai mult în acțiunile publice alături de brutele de care se înconjoară”.

“Școala care l-a format cu adevărat a fost peluza stadioanelor. Acolo a deprins stilistica radicalismului și a extremismului. Dacă ar fi să facem o comparație pentru a ilustra și mai bine nonsensul, este ca și cum niște membri ai Gărzii de Fier ar fi spus despre ei că nu sunt fasciști, și că ei sunt legionari”, spune deputatul PNL.

Întrebat despre ideea pe care a lansat-o și repetat-o de câteva ori în spațiul public, privind scoaterea AUR în afara legii, Muraru a afirmat că demersul ar fi perfect justificabil legal.

(…) Avem încălcări ale prevederilor constituționale. Când o formațiune politică neagă drepturi fundamentale și exprimă prin toate mijloacele și instrumentele sale ură, instigă la încălcarea principiilor constituționale, incitarea la discriminare, la ură etnică, acestea sunt lucruri grave care nu pot continua.

De asemenea, avem o legislație clară privind negaționismul privind Holocaustul. Dacă aplicăm legea, rezolvăm problema. (…)Ar fi o acțiune sanitară, perfect democratică,” a afirmat deputatul liberal.

El a acuzat că “primii care s-au folosit de colaborarea cu AUR au fost foștii parteneri de guvernare de la USR”. În toamna anului trecut, când s-au aliat pentru a da jos guvernul Cîțu, formațiunea lui Dacian Cioloș și Dan Barna a scos AUR din izolare. “Fără nicio jenă, fără să tresară, fără mustrări de conștiință, parlamentarii USR au sprijinit dorința cea mai arzătoare a extremiștilor, i-au validat. (…) Acel episod a reactivat toată propaganda și activitatea AUR” a declarat Muraru pentru Euractiv.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentAina Gorghiu: ”Nu a fost dorinţa vieţii noastre, cei din PNL, să intrăm la guvernare cu PSD. Dar găsesc că este oportun să lăsăm cu toţii tonul mai jos”
Articolul următorTestarea din școli NU se suspendă! Sorin Cîmpeanu: „2.000 pozitivi în câteva zile. Nedetectați, ar fi infectat 20.000. Sunt teste pentru 2 luni”