Votul prin corespondenţă este necesar, dar şi votul electronic ar fi extrem de util, în condiţiile în care alegerile au loc în contextul pandemiei COVID-19, a declarat, joi, deputatul PNL Cristina Trăilă, informează Agerpres.

“Este nevoie de acest vot prin corespondenţă, mai ales în condiţiile date. Ştim bine că această pandemie ne-a prins oarecum descoperiţi pe anumite zone. Anul trecut, Parlamentul a adoptat acea lege şi, practic, diaspora a avut posiblitatea de a vota prin corespondenţă, ceea ce a facilitat foarte mult votul în diaspora. Ar fi util ca şi în România votul să fie extins la mai multe zile. Vom vedea exact cum se va întâmpla, atât pentru alegerile locale, dar mai ales pentru cele parlamentare. (…) Din punctul nostru de vedere, cred că şi votul electronic ar fi extrem de util. Rămâne ca, din punct de vedere tehnic, să găsim soluţiile necesare pentru a implementa votul electronic”, a afirmat Trăilă, citată de Agerpres, la dezbaterea online “Organizarea alegerilor în timpul pandemiei. Scenariile partidelor politice”, organizată de Expert Forum.

Articolul precedentSondaj CURS: PNL se menține la 32 de procente, PSD scade două procente
Articolul următorVicepremierul Turcan: Universitatea din Bucureşti şi ASE vor primi peste 570 milioane de lei pentru a-şi renova clădirile