Deputatul PNL Gabriela Horga susține pe pagina sa de facebook că IMM-urile primesc un sprijin real în momentele grele prin care trece economia națională și mondială. Ea susține că Banii de la Comisia Europeană pentru sprijinul IMM-urilor afectate de pandemie și Programele guvernamentale IMM Invest și Agro Invest vin exact pentru a ajuta:

”-Comisia Europeană a aprobat o schemă în valoare de 358 de milioane euro (1,772 miliarde lei) pentru a sprijini IMM-urile afectate de pandemie.

-Ajutorul va fi sub forma unor subvenţii directe pentru investiţii în activităţi productive, până la o sumă maximă de 1 milion euro per beneficiar. De acest sprijin vor putea beneficia aproximativ 4.000 de firme.

Mai exact, este vorba despre firme din industria prelucrătoare, construcţii, comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, transportul şi depozitarea. Pentru a fi eligibile, firmele trebuie să fi fost înfiinţate în România până la 31 decembrie 2018 şi trebuie să fi înregistrat profituri din exploatare pe parcursul anului 2019.

-Recent, Comisia Europeană a aprobat prelungirea, până la 30 iunie 2022, a programelor incluse în schema de ajutor IMM Invest. Schema de ajutor cuprinde programul IMM Invest şi subprogramul Agro Invest.

-Programul IMM Invest a fost declanșat, anul trecut, de guvernul liberal și au beneficiat 40.000 de companii, iar plafonul financiar alocat acestor scheme, în valoare de 15 miliarde de lei, a fost epuizat.

Programul IMM Invest reprezintă cel mai mare parteneriat public-privat din România, care a menținut în viață IMM-uri aflate în dificultate din cauza crizei  economice declanșate pe fondul pandemiei.

-În ceea ce privește Agro Invest, cererea foarte mare a făcut ca guvernul să reacţioneze rapid la nevoia fermierilor şi astfel în acest moment s-a triplat, practic, plafonul. Solicitările sunt în valoare de 2,7 miliarde lei, iar diferenţa de 12,3 miliarde lei a rămas plafon pentru IMM Invest.”

 

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentEurodeputatul Dan Motreanu: Obiectivul neutralității climatice nu trebuie să aducă în niciun fel atingere securității energetice europene
Articolul următorLucian Bode: „Există o majoritate care să susţină un Guvern PNL-USR-UDMR şi minorităţi în Parlament, dar este la limită”