Deputatul PNL, Gabriela Horga, amintește pe pagina personală de Facebook de principiul fondator al Uniunii Europene – acela al solidarității. În acest sens a fost și decizia de a vota pentru Noul sistem de resurse proprii al UE:

”Solidaritatea Uniunii Europene a fost extrem de importantă în toată perioada pandemiei. De la achizițiile centralizate de vaccin, de la adoptarea Cadrului Temporar, ce a permis acordarea de ajutoare pentru susținerea economiei sau adoptarea instrumentului SURE pentru sustinerea locurilor de muncă și până la Mecanismul European de Redresare și Reziliență în valoare de 672,5 miliarde de euro – cel mare plan de investiții din istoria Uniunii Europene, compus din granturi  nerambursabile (312,5 mld. euro) și credite (360 mld. euro) deosebit de avantajoase, contractate la ratingul UE, AAA.

Astfel, am adoptat astăzi, prin consensul tuturor partidelor politice, în plenul reunit al celor două camere, proiectul de lege pentru ratificarea Deciziei (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene și de abrogare a Deciziei 2014/335/UE, Euratom.

Toate statele UE trebuie să adopte această modificare pentru a permite Comisiei Europene să se împrumute pe piețele internaționale pentru a strânge banii necesari finanțării Mecanismului de Redresare și Reziliență.

Acești bani sunt, apoi, puși la dispoziția țărilor membre, inclusiv României, pentru a finanța planurile naționale de redresare și reziliență.

Odată cu adoptarea deciziei de către Parlamentul României, mai sunt doar 4 țări europene care trebuie să ratifice documentul: Olanda, Polonia, Ungaria și Austria.”, scrie deputatul liberal.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCulisele statului paralel | Începe bătălia pe șefia PNL și PSD. Cine intră în cursa pentru Cotroceni 2024 – Ce șanse au Orban, Cîțu și Geoană
Articolul următorEuroprlamentarul PNL Rares Bogdan: ”Fără Europa, în această perioadă, pentru România era imposibil să reziste”