Deputatul PNL George Cristian Tuță spune, într-un comunicat de presă, că vaccinarea este cea mai bună soluție în acest moment.

“Virusul SARS-CoV-2 își intensifică ritmul de răspândire în lunile de iarnă și ne aflăm într-o perioadă în care identificarea unei noi tulpini, deosebit de contagioasă, a provocat haos la nivelul U.E.

Vaccinarea este cea mai bună opțiune pe care o avem în acest moment, la dispoziție, pentru a lupta cu această pandemie!

Primul vaccin sigur si eficient destinat prevenirii COVID-19 are recomandarea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), autoritatea cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor din Europa, și aprobarea Comisiei Europene, în urma unui proces de evaluare extinsă a dovezilor științifice provenite din studiile clinice privind siguranța, eficacitatea și calitatea vaccinului produs de BioNTech/Pfizer.

Campania de vaccinare a început în același timp în toate statele membre ale Uniunii Europene, iar livrarea în Romania s-a produs în cel mai scurt timp posibil precum și continuarea transporturilor regulate care să asigure vaccinarea populației într-un interval optim de timp.

Conform Strategiei UE privind vaccinurile împotriva COVID-19, Uniunea Europeană și-a asumat un rol important în ceea ce privește garantarea accesului universal la testele, tratamentele și vaccinurile împotriva COVID-19. Obiectivele asumate de Uniunea Europeană sunt legate de asigurarea calității, siguranței și eficacității vaccinurilor și asigurarea accesului echitabil și în timp util la vaccinuri pentru cetățenii UE”, spune deputatul PNL, George Cristian Tuță.

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPremierul Cîțu despre salariile bugetarilor: Rămân la nivelul din decembrie 2020 până la finaluzarea unei anchete
Articolul următorLucian Isar a fost numit consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîţu