Deputatul PNL, Maria Gabriela Horga, susține într-o postare pe pagina personală de Facebook că încasările record la Bugetul de stat vin din gradul mare de conformare voluntară de care au dat dovadă românii în acest an. Ea susține că aceasta este rodul încrederii în politicile guvernamentale:

”Premierul Florin Cîţu a anunțat că s-au înregistrat încasări record la bugetul de stat, datorită conformării voluntare.

Creșterea gradului de conformare voluntară a fost posibilă pentru că guvernele conduse de Ludovic Orban și @Florin Cîtu nu au introdus taxe noi, s-a putut amâna plata taxelor și impozitelor în 2020 fără dobânzi și penalități, executările silite au fost suspendate în 2020, iar apoi a fost introdusă eșalonarea simplificată a datoriilor la stat. În plus, #predictibilitatea i-a încurajat pe români să își plătească datoriile către stat.

În paralel, combaterea evaziunii fiscale se realizează prin digitalizare. Anul acesta au fost conectate casele de marcat la ANAF. Anul acesta vom introduce şi e-factuarea sau factura electronică.

România își revine rapid din criza economică.

Datele INS confirmă creșterea economică și efectele acesteia.

Câștigul salarial mediu nominal net a crescut în martie 2021 cu 7.7% față de martie 2020.

Venitul crește, puterea de cumpărare a românilor crește, confirmate de datelee raportate. Astfel, câștigul salarial în raport cu evoluția prețurilor de consum:

– Indicele câștigului salarial real a fost 104,5% pentru luna martie 2021 față de aceeași perioadă a anului precedent.

– Indicele câștigului salarial real a fost 105,0% pentru luna martie 2021 față de februarie 2021.

Creșterea salariului mediu, dar și a puterii de cumpărare sunt indicatori clari ai abilității #PNL de a gestiona o criză prin măsuri economice bune care se văd în buzunarul românilor.”, susține deputatul liberal.

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentDan Motreanu: UE trebuie să garanteze reconversia social economică a celor mai mai poluante regiuni din România, care fac tranziția către o economie verde
Articolul următorPreședintele Iohannis, noi discuții importante cu liderii UE