Portul Constanța nu va fi listat la bursă, dă asigurări deputatul PNL Marian Crușoveanu: „Având în vedere că este o pușculiță economică extrem de importantă, subiectul privatizării portului este reîncălzit periodic”.

„La începutul lunii februarie au apărut mai multe știri referitoare la vânzarea de acțiuni ale companiilor de stat și listarea unor pachete minoritare de acțiuni pe bursă, ca efect al abrogării prevederilor Legii 173/2020. În plan public, au fost vehiculate mai multe nume de companii la care statul român are acțiuni, printre care și Portul Constanța (C.N. Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța). (…) Pentru județul Constanța, acesta este un subiect important, mai ales că Portul reprezintă cea mai mare . Atât din perspectivă economică, cât și din perspectivă militară, Portul Constanța are un rol strategic pentru România, de aceea o informare concretă ar fi mai mult decât binevenită pentru opinia publică”, arată Marian Crușoveanu.

El precizează că a adresat întrebări atât reprezentanților companiei, cât și ministrului Transporturilor, pentru a afla care este situația privind acest obiectiv strategic al României.

„Am cerut precizări referitoare la abrogarea legii 173/2020, cu privire la Portul Constanța (C.N. Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța) dacă se află pe lista Guvernului României în ceea ce privește vânzarea de acțiuni și listarea pe bursă. În urma întrebărilor adresate, am primit un răspuns oficial conform căruia, în momentul de față, nu există situația în care C.N. Administrația Porturilor Maritime Constanța S.A. să figureze pentru listarea la bursă. Prin acest răspuns, Ministerul Transporturilor combate toate subiectele false lansate de opoziție; așadar, portul rămâne în Constanța, nu nicăieri, iar activitatea economică urmează să crească prin investițiile masive pe care le va face coaliția de guvernare. Având în vedere că este o pușculiță economică extrem de importantă, subiectul privatizării portului este reîncălzit periodic, dar finalitatea este una clară: Portul Constanța rămâne al României”, conchide Crușoveanu.

Articolul precedentPremierul Florin Cîțu: “Nimeni nu-i opreşte pe cei de la PSD să susţină PNRR”
Articolul următorPreședintele Iohannis vizitează centrul de vaccinare drive-through din Bucuresti