Deputatul PNL Sebastian Burduja a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre Ordonanţa privind măsurile din energie care vor intra în vigoare de la 1 aprilie şi care au fost subiectul unor disensiuni în coaliţie, fiind amânată adoptarea ei de mai multe ori, că ”trebuie să ne asigurăm că nu perturbăm piaţa, pentru că nu vom avea investiţii şi nu vom rezolva problema securităţii energetice a ţării noastre, anunță news.ro.

”Disputele din coaliţie trebuie să rămână în coaliţie, nu să le facem publice”, a spus deputatul PNL, precizând că ”este o trilemă energetică, să avem un impact social minim, să avem o securitate energetică şi o energie cât mai verde”.

Potrivit deputatului PNL, ”timpul este scurt în privinţa ordonanţei şi a aplicării ei de la 1 aprilie”.

”Trebuie să ne mobilizăm, nu este un lucru care trebuie grăbit, avem un deadline, la 1 aprilie”, a arătat Burguja, precizând că nu e bine nici ca Guvernul să se grăbească şi apoi să corecteze.

”Trebuie să ne asigurăm că nu perturbăm piaţa, pentru că nu vom avea investiţii şi nu vom rezolva problema securităţii energetice a ţării noastre”, a explicat el.

Despre diferenţele de opinie dintre PNL şi PSD, Sebastian Burduja a spus: ”Nu mi se pare o temă de dezbătut politic, mi se pare o temă de consens naţional, între partidele democratice” .

Deputatul a ţinut să mai afirme că dincolo de eşalonul politic există cel tehnic, din ministere. ”Nu întotdeauna decizia politică este şi tehnic fezabilă. Este foarte bun acest dialog de idei”, a afirmat el, adăugând că PNL îşi doreşte o piaţă cât mai liberă, bazată pe investiţii.

”Nu trebuie să fie politizat acest subiect al energiei”, a mai completat el.

Senatorul PSD Daniel Zamfir a declarat, miercuri, despre Ordonanţa cu măsurile pe energie care nu a mai intrat în şedinţa de Guvern, că luni s-au prezentat liniile principale din acest document, iar astăzi, în textul Ordonanţei nu mai apar, sunt lucruri schimbate. ”Suntem în această situaţie pentru că domnul ministrul Popescu bâjbâie de ceva vreme să vină cu soluţii”, a afirmat senatorul PSD.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPlafonarea facturilor, agreată: pe ce a bătut palma coaliția – Cât vom plăti la energie și gaze după 1 aprilie
Articolul următorPremierul României, Nicolae Ciucă, condamnă Rusia pentru ”crime împotriva umanității și crime de război”