Pentru noi, alegerile locale și generale, organizate la termen sau amânate din cauza pandemiei,  au pe lângă miza obișnuita a democrației de a asigura electoratului alternativa politica,  și un puternic imbold national! România este sufocata la propriu de o grupare toxica pentru interesul national care folosește  cinic tema coronavirusului ca arma electorală, cu efecte devastatoare pentru viața și sănătatea populatiei! Celor din PSD și satelițiilor din pro România nu le pasa nici măcar de proprii lor membri răpuși de covid 19. Dan Tătaru, fost senator PSD și secretar de stat în MApN, a murit la vârsta de doar 51 de ani, după ce fusese confirmat cu coronavirus şi se afla internat în spitalul din Moineşti, Vicepreședintele Pro România, Felix Rache și întreaga familie au contactat virusul fiind internați doua săptămâni in spital și exemplele pot continua…In aceste condiții fragile pentru sănătatea populatiei, strategia majorității parlamentare de a combate și nega măsurile guvernamentale, de a amenință cu moțiunea de cenzura aruncând țara in haos in plină pandemie nu poate fi înțeleasă rațional! Pai ce rațiune politica îl poate face pe dinozaurul comunistoid Teodor Melescanu sa comita un fakenews grosolan declarând ca premierul Greciei a acuzat România și Bulgaria ca exagerează numărul infectatilor și deceselor pentru a primi mai mulți bani din bugetele Uniunii Europene. După ce a inflamat opinia publica, a fost nevoie a ambasada Greciei la București sa dezmintă informatia, sau ce resort psihologic l-a făcut pe Marcel Ciolacu sa minta cu nerușinare ca in Germania testarea anti SarsCov2 este mai ieftină decât in România, folosind o imagine trucata? Aici nu mai vorbim de lupta politica ci de un adevărat atentat la viața și sănătatea populatiei!  Dar toate aceste mesaje toxice nu ar avea atâta greutate dacă nu ar fi colportate și hiperdimensionate de niște jurnaliști, fie la fel de cinici, fie idioți! Ținând cont de vechimea lor in media, înclin sa cred ca e vorba totuși de prima varianta! Oare când vor înțelege și ei ca in România, teoriile conspirației despre coronavirus costă vieți. Creșterea alarmantă a cazurilor noi este alimentată de o campanie de dezinformare în care este implicată și propaganda rusă, se arată într-o analiză făcută de Politico.
În întreaga lume , oamenii  se confruntă cu o creștere a infecțiilor, deoarece, treptat, au fost relaxate măsurile de restricție, însă la noi  creșterea cazurilor este alimentată de dezinformare și de fake-news. Unele posturi naționale de televiziune au difuzat mesaje anti-vaccin și corona-sceptice semănând îndoieli cu privire la măsurile preventive în rândul populației și contribuind la creșterea numărului de infecții. 
„Am avut mai multe tipuri de campanii de dezinformare”, a declarat pentru Politico Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Aceste campanii variază de la articole online și postări pe rețelele sociale, până la „atacarea oricărei persoane, inclusiv oficialii care au scris public orice informație pentru a avertiza populația despre ce trebuie să facă”. Publicația europeană mai scrie despre bizarul fapt ca anumiți medici care nu au nici o specializare epidemiologică sau virusologica, au combătut asiduu toate măsurile preventive impuse de Grupul National pentru Situații de urgenta! Raed Arafat se plânge ca “ Toate acestea, luate împreună, au avut cu siguranță un impact asupra populației, creând confuzie și recrutând un număr de oameni care au încetat să respecte regulile, au încetat să poarte măști și au început să propage teorii ale conspirației”. 

Corina Rebegea, director la Centrul pentru Analiza Politicii Europene  a indicat organizația mass-media rusă Sputnik și mai multe grupări ultra-naționaliste și anti-vaccinare din România, ca au promovat teorii ale conspirației despre coronavirus încă de la debutul pandemiei și ca anumiți politicieni de la București  „joacă un joc iresponsabil” prin amplificarea și acordarea de greutate dezinformării online cu privire la coronavirus pentru a ataca guvernul.
„Mesajele care reduc la minimum efectele coronavirusului sunt preluate de politicieni și comentatori. Vedem un model caracteristic Balcanilor, în care penetrarea propagandei rusești este mai profundă”. 

Organizatorul unui protest recent împotriva contramăsurilor pandemice de la București, Iosefina Pascal, este și asistentă a europarlamentarei Maria Grapini, din grupul socialist. Pascal este unul dintre cei mai prolifici susținători online ai corona-scepticismului din România, iar activitatea ei este acoperită favorabil de ediția locală a Sputnik. Poate așa se explica de ce cel mai mare partid din România, PSD are și cel mai mare număr de coronasceptici. 

Așadar, înțelegem clar cât de importanta este o prezenta numeroasa la vot! Dacă nu ne-am pierdut chiar de tot busola interesului national, aceasta majoritate parlamentara toxica trebuie trimisa acasă cât mai repede, democratic, prin sufragiu! Și totul va trebui sa pornească de la locale!

Articolul precedentJocuri de Putere în această seară de la ora 23:00, cu Oreste Teodorescu și invitații săi!
Articolul următorPreședintele Iohannis a promulgat legile privind campania de informare