Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă a lansat primul apel de atragere de fonduri pentru înființarea de centre de colectare separată prin aport voluntar din PNRR. Astfel, primăriile sunt ajutate să-și extindă infrastructura de colectare separată și să-și îmbunătățească ratele de reciclare.

Cetățenii vor putea preda în aceste centre deșeuri voluminoase, inclusiv anvelope sau mobilier uzat, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări.

Alocarea financiară acordată prin PNRR pentru lucrările destinate înființării de centre de colectare cu aport voluntar este de 587.860.000 Euro, din care 135.660.000 euro reprezintă alocare financiară suplimentară de 30% din sumele alocate prin PNRR investiției.

Ţinta propusă este construirea şi operaţionalizarea a 565 de centre de colectare cu aport voluntar până la jumătatea anului 2026.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentPremierul Nicolae Ciucă anunță cu cât vor fi majorate pensiile din 2023 – Variantele finale de pe masa Guvernului
Articolul următorSediul PNL sector 2 vandalizat de propagandiștii AUR: ”Așa arată civilizația în ochii celor care nu au argumente politice!”