Întrebarea care frământă electoratul conștient de lipsa totală de performanță a administrației PSD la București este legată de straniul și inflexibilul refuz al USR Plus să primească la masa negocierilor pentru listele comune a Partidului Mișcarea Populară, putând contabiliza cel puțin 10 procente în plus în bătălia cu Firea și primarii pesediști de la sectoare. De ce ar risca blocul anti PSD sa piardă câteva  procente, care se pot dovedi fatale, ținând cont că vorbim de alegeri dintr-un-un singur tur? Explicația că motivul este lipsa de opoziție a consilierilor PMP față de deciziile luate de Firea și compania sunt la fel amuzante și lipsite de consistență ca și aura de tribunal moral cu parfum de Inchiziție pe care o oferă publicului, partidul lui Dan Barna prin ale cărui voturi din Parlament l-au trimis la Curtea de Conturi pe celebrul Bădălău, ăla care micționa în ritmuri de manele, pe diaspora! Nu… explicația nu trebuie căutată în paradigma logicii… ci mai degrabă în camera obscură a interesului politic meschin, cu miza mică în ciuda orgoliilor cât casa. 

E limpede pentru toți cei care au urmărit evoluțiile din partidele USR și Plus că există o ostilitate teribilă între nicusoriști, barniști și vlad voiculeciști! Faptul că Vlad VoicuIescu nu a putut fi candidatul la fotoliu de primar general și că Nicușor Dan a primit susținerea necondiționată a PNL a condus la un veritabil război intern. Conform surselor nemulțumite din USR Plus singura miză reală asumată de tandemul Barna Cioloș este obținerea unui număr cât mai mare de consilieri generali și locali, care să-l poată vota pe Vlad VoicuIescu ca Vice primar! Strategia ar fi următoarea: Risipirea voturilor anti PSD o vor înscăuna din nou pe Firea, Vice primarul VoicuIescu va declanșa imediat bătălia politică a opoziției, va capitaliza enorma frustrare a electoratului de dreapta și va avea prima șansă după patru ani să cucerească Bucureștiul! Frustrarea lui se naște și din faptul ca Guvernul liberal nu-i va oferi niciodată portofoliul de la Sănătate, unde Nelu Tătaru a făcut performanța într-o perioadă teribil de grea. 

Interesul lui Barna este ca rivalul său Nicușor Dan să piardă Capitala, astfel nu va putea emite pretenții de a-și recupera partidul candidând la congres împotriva sa! USR Plus în opoziție are potențial de creștere! Liderii lor știu că dacă vor să negocieze la paritate cu PNL la generale, trebuie să crească în sondaje, iar motorul lor este uriașa nemulțumire a populației nu soluțiile pragmatice, pe care nu au avut cum să le valideze, refuzând intrarea la guvernatoare după plecarea în irelevanta a doamnei Dancila! 

Singurul care ar putea strica Combinația și ar putea dovedi o lovitura de maestru este Băsescu, primul politician care a susținut public necesitatea susținerii lui Nicușor Dan pentru a avea șanse să o detroneze pe Gabriela Firea! Dar nu mergând la ruperea de voturi ci capitalizând politic și retrăgându-se din joc chiar înaintea scrutinului, așa cum a făcut Stolojan cu ani în urmă lăsându-i locul de președinte… Ar da o lecție morală useriștilor, ar demonstra că nu vrea sa strice șansele bucureștenilor de a schimba administrația și ar valida statutul lui de mare jucător! Dacă nu se va retrage, va risca sa rămână în memoria colectivă ca cel care i-a dat al doilea mandat doamnei Firea, omorând speranțele politice ale PMP de a fi la guvernare alături de PNL.

Așadar vom fi cu toții martorii unor foarte complexe jocuri de putere! Campania se anunță a fi extrem de spumoasă și tensionată!

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentJOCURI DE PUTERE: Trei subiecte de maxim interes din agenda internaționalăExploziile devastatoare de la Beirut
Articolul următorMinistrul Economiei, Virgil Popescu, a transmis un mesaj pentru toți minerii din România