A murit după o lungă şi grea suferinţă Corneliu Olar, deputat PNL de Alba. Acesta a fost, în ultima perioadă, internat într-un spital din Bucureşti, dar de curând a fost transferat la Alba, pentru a fi mai aproape de familie.

Corneliu Olar urma să împlinească 63 de ani în aprilie. A fost deputat timp de mai multe mandate (din partea PDL şi ulterior PNL), între 2008 şi 2022, cu o întrerupere de 4 ani (din 2012 până în 2016). 

Înainte de a deveni parlamentar, Corneliu Olar a fost primar al comunei Horea, funcţie din care s-a remarcat ca un lider al oamenilor din Ţara Moţilor. 
Parlamentarul se lupta de câţiva ani cu o boală incurabilă. Deşi grav bolnav, Olar şi-a continuat activitatea parlamentară, fiind memorabil un moment din anul 2019, când deşi se afla sub tratament cu citostatice, s-a dus în plenul Parlamentului pentru a vota moţiunea de cenzură la adresa guvernului condus de Viorica Dăncilă. 

Olar era considerat deputatul Ţării Moţilor, reprezentând cea mai importantă voce a oamenilor din această zonă, la Bucureşti. A fost iniţiatorul mai multor legi menite să îi ajute pe moţi, printre care una care se numeşte chiar Legea Moţilor. 

Mesajul transmis de PNL Alba: ”Cu adâncă tristeţe vă anunţăm decesul colegului nostru, Corneliu Olar – Deputatul Moţilor. Încă nu s-a inventat dicţionarul cu toate cuvintele care să descrie loialitatea şi ataşamentul pe care Corneliu Olar le-a avut faţă de Ţara Moţilor, de oamenii de aici, de cei care l-au făcut să dea, întotdeauna, totul, chiar până-n ultima clipă. Dincolo de chipul care n-a ascuns niciodată nimic, de omul care a spus mereu lucrurilor pe nume, rămân munca şi realizările celui care n-a căutat niciodată gloria, dar va fi pomenit şi amintit pentru totdeauna ca „Deputatul Moţilor”. Dumnezeu să-l odihnească”.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentUltimatum la Constanța. Primarul Chițac îl somează pe ÎPS Teodosie să respecte legea
Articolul următorLiderul PNL, Florin Cîțu: ”Cine ignoră lecţiile crizei din 2008 o să fie responsabil pentru o criză majoră în perioada următoare”