A fost Ion Iliescu, a fost Adrian Năstase, au fost Geoană, Ponta, Dragnea și Dăncilă! Vremea tătucilor și “mămucilor”a trecut! E anunțul triumfător (?) cu care își începe mandatul Marcel Ciolacu, după un congres discret și mai ales online, așa cum se poartă la marile partide reformate. 

A fost o autentică dezbatere de ideologie social democrată, care a debutat cu o incursiune ginecologică a purtătorului de cuvânt Romașcanu, analist de renume mondial și fin om de cultură. Trecerea bruscă de la presa de scandal, la ministerul Culturii și apoi la comunicare de partid i-a creat ceva deranj identitar, un soi de vâj neuronal, poate de aceea s-a trezit înjurând jurnaliștii. Niște nerecunoscători și ziariștii ăștia, avea dreptate totuși tătucu Iliescu – tot la nivel de “măi, animalule” au rămas.

A fost substanță și în oferta de conducere a echipei Ciolacu. O adunătură aleasă, dornică să se rupă de trecut, gata să se scufunde în spuma mării pentru renaștere și primenire! Braț la braț și creier lângă creier. 

S-a simțit în fiecare pixel al transmisiunii suflul nou al politicii de stânga. 

A fost pe alocuri emoționant- premierul lui Dragnea, Grindeanu s-a reîntors acasă, în partidul care l-a demis prin moțiune de cenzură, dar pe care l-a iertat! Ca soția bătută care își iartă soțul agresor și se întoarce la el, din nou și din nou! Numai că Grindeanu, cât a fost în pribegie, în funcția călduță și bănoasă de la ANCOM, și-a răzuit din cartea de vizită episodul Dragnea și acum a revenit ca un prinț neprihănit, călare pe un cal alb să joace și rolul de noua generație pesede.

A fost frumos, cu Olguța și Firea lângă Dîncu și Stănescu, toți au îngropat securea războiului adânc în poșetă. Au curs petalele reîmpăcării, dar nu petale de trandafir că nu mai dau bine la publicul votant.

Și, totuși, nu o fi avut Dragnea drept la internet în acest weekend? Un mic Skype putea să facă și el la început de Congres sau măcar la final … nu se face să îți lași învățăceii de izbeliște, mai ales la ceas de ceremonie! Măcar o coroniță lui Ciolacu trebuia să îi împletească, așa cum face orice părinte iubitor. 

A fost totuși un neajuns și mai mare la evenimentul pesede. Contracandidatul ne ajuns Teodorovici. Ori a intrat pe alt site care i-a reținut mai mult atenția, ori vreo altă petrecere online … cine poate ști. Clar e ca nu a mai prezentat oferta sa și programul său strategic pentru partid. 

Uniți în gânduri și simțiri, oamenii lui Ciolacu sunt gata acum să revendice și țara, cu numeroasele lor seturi de miniștri specialiști!

Și-au zis cu toții – Doamne ajută și noi, în cor- Doamne ferește!

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentEugen Pîrvulescu: Elevii vor avea măști și dezinfectant din partea școlii
Articolul următor100% TU DECIZI! Victor Drăgușin, primarul apropiat de Dragnea. Haiduciile din Alexandria