Vine toamna cu belșug politic la pesede. Au numărat bine bobocii și le-au ieșit “trei garnituri de miniștri”, gata să ia cu asalt guvernarea. Pe rând sau în grup? Cum să nu aibă partidul garnituri peste garnituri de miniștri, doar au schimbat peste 80 în 3 ani.

Conducătorul de oști este Grindeanu, premierul ordonanței 13, singurul din istoria neamului demis de propriul partid prin moțiune de cenzură, după ce fusese adus de mânuță, la guvern, de mami și tati – Dragnea și Tăriceanu! 

Am zis Tăriceanu? Omul e în continuare frământat de o dilemă- “Eu sunt foarte încurcat, nu înţeleg de ce preşedintele PSD, domnul Ciolacu, chiar cu câteva zile înainte de Congres, a spus foarte clar şi răspicat că problema suspendării preşedintelui se exclude din discuţie.”

Așa l-ar mai suspenda pe președinte … arde de nerăbdare. Îl încurcă, ușor, discret, minuscul, cele 3 procente din zestrea proprie. Și Constituția. Dar au fost și alți țânțari care s-au visat elefanți. Aspirațiile mărețe fac bine la stima de sine. Altfel te uiți în oglindă dimineața, când îți spui că și azi îl vei suspenda pe președintele țării!

În oglindă, dimineața, se uită bine și atent, așa cum ne-a asigurat și noul lider pesede, Marcel Ciolacu. Și nu vede acolo niciun tătuc. O fi vorba despre oglinda din Kiseleff,  unde se vede doar o ușoară umbră cu mustață, o umbră din ce în ce mai ștearsă.

Oricum, această campanie electorală este ca o foaie de turnesol. Îi vedem pe toți în splendoarea lor … cu ideile lor strâmbe, cu lipsa lor de simț al ridicolului, cu disperarea de a face absolut orice pentru a-și salva pielea. 

Am înțeles oare suficient de mulți că așa nu se mai poate? Că fără școală, fără valoare umană și profesională nu ar trebui să se poată ajunge într-o funcție publică? Mai e puțin până la primul test – alegerile locale. Vom ști în curând câți dintre noi au înțeles.

Articolul precedentNicusor Dan: „După 12 ani de guvernare PSD, Bucureștiul nu arată a capitală”
Articolul următor100% TU DECIZI! Gabriel Zetea, nuntă cu avion de la TAROM. Scamatoriile șefului CJ Maramureș