Primarul Clujului, Emil Boc,  îi răspunde liderului USR Cătălin Drulă, care a venit la Cluj-Napoca zilele trecute.

“Nu știu dacă să îl băgăm în seamă sau nu pe domnul ministru Drulă. M-am uitat și eu peste declarație. Libertatea de exprimare în țara asta e garantată, nu poți opri gura poporului și gura oamenilor, ei pot să spună orice, asta e democrația. Nu trebuie să pui cuiva pumnul în gură. Foarte bine, dacă se fac de minune sau de rușine asta e altceva. Dar, de vorbit poate să vorbească oricine. Dacă libertatea de exprimare e garantată în țara asta, libertatea de a spune prostii și asta e garantată.

Libertatea de a te face de minune sau de rușine e la fel garantată. Așa că domnul ministru Drulă le îndeplinește pe toate. Am văzut că era în campanie electorală pentru a câștiga președinția partidului, are un șofer de TIR în competiție, competiție grea în USR, trebuie să recunoaștem.

Omul a trebuit să vină să-și facă campanie în țară ca să fie vizibil. Și cum poți fi vizibil decât dacă te legi de cineva pe care îl știe lumea. Dacă te legi de șoferul de TIR nu te bagă nimeni în seamă. Îl admir pe acest domn care candidează la președinția partidului chiar dacă e șofer de TIR. Nu se putea lega de el pentru că nu îl băga nimeni în seamă de la presă.

A zis că a venit la Cluj să fluiere în biserică. Ce știe ăsta de biserică ceva? El de fapt a mers la o cârciumă. Cârciuma era aproape de biserică, era aproape de catedrala din Cluj, se vedea de pe geam și am zis că asta e specificul ministrului Drulă să confunde biserica cu cârciuma. Chiar aș fi vrut să văd cum arată un USR-ist în catedrală, mă interesa perspectiva asta, va fi un USR-ist în biserică, e important să marchezi momentul, de fapt el s-a dus la cârciumă”, a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local.

Emil Boc spune că USR a adus zero lei pentru Cluj din fonduri europene.

”Am vrut să văd și eu cum arată un ministru competent și am văzut că e singurul ministru care nu a inaugurat un metru de autostradă. Când vii să dai lecții cumva, spui ce ai făcut și tu. M-am uitat să văd ce a făcut pentru Cluj și mă uit și ce văd, am PNRR pe masă făcut de Boloș și Bode, adică înainte de a veni domnul Drulă, și am văzut că centura metropolitană, care avea finanțarea, a fost scoasă.

Tu vii și spui că Clujul are nevoie de modernizare și tu scoți centura de la finanțare din pix, fără să întrebi pe nimeni. M-am uitat la metrou, care avea 1 miliard de euro finanțare, și cu ranga a scos 700 de milioane de euro. Cum vii la Cluj să ai tupeu să spui că orașul are nevoie de modernizare și tu scoți din de la finanțare centura metropolitană, cu pistă de biciclete? Ce caută la Cluj oare un asemenea ministru care pur și simplu și-a bătut joc de acest oraș, de Transilvania?. Noi am făcut în locul domnului Drulă proiectul centurii, suntem mai avansați ca orice alt proiect din PNRR, dar pe noi ne-a scos din finanțare.

Vor fi bani din alt proiect, unde ministrul Grindeanul face și tace, și ne-a cuprins la finanțare în exercițiul financiar următor. USR a adus zero lei, zero fonduri la Cluj. Am tot respectul pentru consilierii locali USR de la Cluj, care își fac treaba, dar USR este zero pentru Cluj”, a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local.

Cătălin Drulă a lansat un atac la adresa lui Emil Boc pe tema Centurii Metropolitane din Cluj.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentNicolae Ciucă, în Grecia: Interconectorul de gaze dintre Grecia și Bulgaria asigură inclusiv aprovizionarea României
Articolul următorCristi Busoi: „A avea o zi a supraviețuitorilor de cancer ar marca simbolic necesitatea pe care statele din Uniunea Europeană trebuie să o înțeleagă”