Reacție dură din tabăra liberalilor după ce șeful social-democraților a vorbit despre varianta amânării alegerilor locale. “Este o disperare a PSD”, a declarat Eugen Pîrvulescu, candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Teleorman. Autoritățile au anunțat că elevii vor începe cursurile pe 14 septembrie și că, pentru alegeri, vor fi luate măsuri de protecție suplimentare.

“Este o disperare a domnului Ciolacu, a PSD-ului. Imaginați-vă că vor pierde Teleorman și Giurgiu, numai aceste 2 județe care erau roșii până acum. Imaginați-vă că nu vor depăși 20% și atunci, în această disperare, încearcă să se agațe de orice pentru a câștiga ceva capital electoral. Ei au fost învățați până acum să aducă mii de oameni cu microbuze, autobuze, să apară o aglomerare foarte mare și să-și care multă lume la vot. Ce facea PSD-ul până acum s-a terminat”, spune Eugen Pîrvulescu, candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Teleorman.  

Eugen Pîrvulescu susține că alegerile sunt necesare pentru buna desfășurare a proiectelor și că vor fi luate măsuri pentru ca scrutinul să se desfășoare în siguranță.

“Avem nevoie de accesări de fonduri europene, de dezvoltare rurală. Nu poți să amâni la nesfârșit lucrul acesta. Sunt măsuri luate de prefecturi și de către Autoritatea Electorală Permanentă, noi vom respecta aceste măsuri”, mai spune Pîrvulescu.

Reacția liberalului vine după ce, în urmă cu câteva zile, șeful PSD a spus că, dacă s-ar ajunge la amânarea începerii anului școlar, ar trebui amânate și alegerile.

“Păi dacă nu putem deschide școlile, atunci de ce facem alegeri? Înseamnă că e o situație delicată, înseamnă că pandemia s-a accelerat, de ce avem dublă măsură? Dar dacă amână alegerile, cred că în Parlament ar trebui o discuție serioasă dacă nu amânăm și alegerile locale dacă amână deschiderea școlilor. Eu voi provoca, ca președinte al Camerei, o discuție serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”, a spus Marcel Ciolacu.

 

Articolul precedent100% TU DECIZI! Stelian Ion, afacerea “Apartamentul”. Deputatul “fără penali” a luat bani de la penali
Articolul următorEDITORIAL Mădălina Dobrovolschi: Sub umbra marelui fâs