Guvernul trebuie să găsească cele mai bune soluţii pentru ca aceşti bani să fie absorbiţi până la ultimul euro-cent, a scris europarlamentarul PPE (PNL) Cristian Buşoi, pe contul de Facebook, după ce România a obținut aproape 80 de miliarde de euro pentru proiectele europene, anunță MEDIAFAX.

„Nu trebuie să mai avem disfuncţionalităţi şi rateuri în aborbţia acestor bani, aşa cum am avut de-a lungul ultimilor ani. Economia României are nevoie de aceste fonduri (…) Avem nevoie de infrastructură, de spitale noi, performante, cu medici bine pregătiţi, de accelerarea procesului de digitalizare şi modernizarea administraţiei în beneficiul cetăţenilor”, cere liberalul de la Guvernul său.

România a obţinut la Summitul Consiliului European, desfăşurat în aceste zile, suma de 79,9 miliarde de euro din planul de recuperare de 750 de miliarde euro şi bugetul multianual 2021 – 2027 al UE, în valoare de 1.074 de miliarde de euro.

Buşoi, preşedinte al Comisiei pentru industrie şi cercetare din PE, consideră că succesul obţinerii acestor fonduri este al preşedintelui României şi al diplomaţiei româneşti, în condiţiile în care aproape toate ţările din componenţa UE au dificultăţi şi îşi doresc să beneficieze cât mai mult de fondurile UE.

Articolul precedentRaețchi: Diplomația lui Klaus Iohannis aduce României 80 de miliarde de euro, o umbrelă economică necesară pentru depășirea crizei
Articolul următorSiegfried Mureșan: De la momentul aderării România a plătit 18 miliarde de euro în bugetul UE, dar a absorbit de trei ori mai mult