Începem să trăim într-o lume în miniatură, distanțarea socială și lipsa contactului direct cu colegii, cu prietenii, cu furnizorii de servicii, cu străzile, mallurile, avioanele, trenurile, cu tot zumzetul viu și dinamic al vieții normale ne aruncă brutal într-o lume virtuală, dominată de știri! Camarazii noștri devin, jurnaliștii, prezentatorii, realizatorii tv și influencerii din On line! Nu-i cunoaștem personal dar suntem nevoiți să acceptăm că doar prin intermediul lor avem contactul cel mai protejat cu lumea din afară! Dar oare ei dețin adevarul sau operează, fără sa vrea pe teritoriul minciunii?

Demisia ministrului sănătății Costache ne sporește și mai mult anxietatea! Oare sistemul medical, singurul chemat concret sa se lupte cu Dușmanul nevăzut va face fata, sau va colapsa? Vedem tot felul de politicieni, mulți fiind aceeași de 30 de ani, mințind cu nerușinare ca dețin busola magica! Nu pot sa uit triumfalismul lor după tragedia de la Colectiv când strigau din toți bojocii ca sistemul medical românesc are tot ce-i trebuie și ca trebuie sa stam liniștiti! Veghează ei la binele și siguranța Nostra!

Când vedem rata de infectare cu Coronavirus a personalului medical din toate spitalele țării, cu epicentrul groaznic la Suceava, N-avem cum sa nu tremuram de groaza ca iar suntem cumva mințiți! Pai dacă nici adevarul nu ne-a mai rămas ca barca de salvare, atunci chiar suntem pierduți…

E limpede că acțiunea comuniștilor chinezi a întârziat cu cel puțin trei săptămâni eforturile de restrângere a epidemiei. Deci minciuna ne-a îmbolnăvit pe toți! Ne poate vindeca Adevarul? Dar cine are curajul sa-l spună?
Oricât de dur ar fi contactul cu el, sa ne amintim vorba aia din bătrâni: adevarul nu a omorât pe nimeni! Minciuna însă da! Ne omoară incet și pervers, căci aduce speranțe false și așteptări utopice!

Incercam in aceasta seara sa discutam fără menajamente despre adevarul din sistemul medical românesc, alături de medici, experți și cei mai cerebrali analiști și jurnaliști!

Articolul precedentÎn plină pandemie de coronavirus, Primăria Putineiu a cumpărat focuri de artificii și jocuri de lumini
Articolul următorCorpul de Control al Guvernului intra tare peste speculantii din Giurgiu care au umflat de trei ori pretul la mastile sanitare!