Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat, joi, că proiectul de lege privind carantina şi izolarea, modificat în Comisia juridică, nu este perfect, menţionând că PSD a introdus “o serie de originalităţi”, care pe viitor vor da “mult de furcă”.

“PNL salută faptul că astăzi, în Comisia juridică, după 6 zile avem un raport. Ştim că nu este o lege perfectă, ştim că această lege ne-a arătat pe parcurs o serie de imperfecţiuni. Am votat legea ştiind că există aceste imperfecţiuni, pentru că PSD a avut grijă să introducă o serie de originalităţi în lege. Acel termen de 48 de ore, posibilitatea contestării în instanţă a măsurii în primele 48 de ore, eliminarea articolului cu privire la carantinarea bunurilor sunt lucruri care în viitor ne vor da mult de furcă. una peste alta Guvernul va avea un instrument cu care să acţioneze împotriva virusului”, a afirmat senatorul liberal.

Fenechiu a mai spus că speră ca, după alegeri, lucrurile să se rezolve în privinţa acestei legi.

“Sper ca după ce vom depăşi această perioadă electorală vom face acele completări, ca această lege să-şi atingă menirea.(…) Legea se referă şi la alţi agenţi patogeni, nu numai la COVID. Din păcate, PSD s-a cantonat într-un limbaj strict COVID, a masacrat această lege şi a lipsit de elemente care o făceau mai viabilă, dar lucrurile se pot rezolva”, a mai spus Fenechiu.

Senatul a început joi dezbaterea asupra proiectului, după ce Comisia juridică a dat un raport favorabil cu modificări.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 25. Cine mai vrea vaccinare
Articolul următorAutoritatea Electorală Permanentă a anunțat calendarul oficial al perioadei electorale pentru locale